Predavanja

naslovnica

Anksiozne motnje in panični napadi so ozdravljivi!

“15 let sem bila novinarka, ki se ni ustrašila nobene teme, nobenega človeka.”

“Potem pa se mi je zgodilo, da sem morala sredi povsem običajnega pogovora o službi zbežati na svež zrak, daleč stran od sogovornika, daleč stran od vseh. Začel se je moj boj s tesnobo in napadi panike. V knjigi opisujem, kako sem se zlomila, se soočila s svojo težavo in se slednjič lotila zdravljenja.”

Knjiga razbija stereotipe, da so ljudje, ki so tesnobni oziroma zaradi tesnobe potrebujejo strokovno pomoč, nori, čudaki, psihični bolniki. Iskreno, odkrito in nevsiljivo nas spusti v svoj svet in nam vzporedno razgrne še zgodbe drugih ljudi, ki imajo podobno izkušnjo – vsak od 10 pripovedovalcev, ki so v knjigi, ima svoje razloge za tesnobo, svojo prelomno točko, ko ni zmogel več, svoje okoliščine in svoj pristop k zdravljenju.

Toda ljudi, ki se spopadajo s tesnobo, je seveda še bistveno več, kot jih je omenjenih v knjigi. V času, ki od nas zahteva popolnost in ne ponuja nobene gotovosti in varnosti, pravzaprav vsak dan več. Zato ni čudno, da anksiozne motnje spadajo med najpogostejše psihične motnje.

“Vse se da, če se hoče. Le zavedati se moramo, da je moč v nas samih.”

Naša odgovornost je, da v danem trenutku naredimo največ, kar lahko. Od tega je odvisna prihodnost. Ki pa je še ni. Zato je najbolj pomemben sedanji trenutek, ki ga imamo. Le njega imamo. Iz njega lahko naredimo največ.

“Če ste tesnobni in doživljate panične napade, je to opozorilo telesa. Dar, ki ga je treba izkoristiti, da začnete s seboj lepše ravnati. Prisluhnite telesu, ker vam pripoveduje, da pot, po kateri hodite, ni prava. Ne bežite pred tesnobo, ker bo tako le večja, postala bo gromozanska, grozljiva, skratka, nemogoča. Sprejmite jo in jo povabite k sebi, brez strahu. Ko jo boste sprejeli, bo postala vaša prijateljica.

In potem vaše življenje nikoli več ne bo tako kot prej. Postalo bo veliko boljše. Izberite tesnobo kot navdih, da začnete resnično živeti. Tako kot si želite, po svoje, in ne tako, kot želijo drugi.

Tesnoba oziroma anksiozne motnje ter panični napadi so ozdravljivi. Le odločiti se morate.

 

KAJ LAHKO NAREDIM ZA VAS:

Nudim predstavitve knjige Na tesnobi, kjer posameznik preveri, ali se mu dogaja podobno. V knjigi so zapisani načini, kako sem delovala, kaj sem delala, da se mi je zgodila huda tesnoba s paničnimi napadi skupaj z izgorelostjo. Korak za korakom so opisani načini, kako sem si pomagala brez zdravil. Knjiga je napisana realno, optimistično, ker se vse omenjene težave ali izzive da ozdraviti. Seveda pa je potrebno delo.

Koraki dela, kjer se morala zamenjati misli, načine delovanja, prepričanja in vzorce so osnova vsake preobrazbe. Program predavanj oziroma treningov je sestavljen podobno. Najprej se lotimo odnosa do sebe, ki je osnova za kakršen koli odnos. Potem se naučimo odnosa do sebe nasproti drugim v zasebnem in javnem življenju.

 

Kontakt:

damjana.bakaric@gmail.com

 

 

 

 

 

Išči po koledarju

oktober 2018
P T S Č P S N
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031