Mit 1: Odnos je ovira na poti do ciljev. Moški, ki imajo dobre partnerske odnose, so uspešnejši in srečnejši.

Ena izmed ovir za vzpostavljanje in vzdrževanje odnosov pri moških je tudi družbena predstava o tem, da nas odnosi ovirajo. Moški tako ne željo biti ‘privezani’. Ker imajo cilje, kaj naj bi pravi moški na svoji življenjski poti moral storiti. Pustimo ob strani, da te predstave o moškosti same moške vse prevečkrat peljejo le do notranjega občutka praznine in osamljenosti.

“Ogromno bi še rad naredil in v tem hipu bi me ženska le ovirala.” “Ne želim nikakršnih dolžnosti do nikogar.” “Odnos je le obremenitev, ki je zdaj ne potrebujem.” Moški nemalokrat menijo, da potrebujejo svobodo, da lahko naredijo, kar so si zastavili, to idejo pa avtomatično povezujejo z zgrešeno in napačno družbeno predstavo o tem, da odnos z žensko omejuje svobodo, zaustavlja razvoj moškega na poti do njegovih ciljev.

Tako moški občutijo odnos z žensko velikokrat kot dolžnost in obremenitev. Moški odnose velikokrat doživljajo kot ovire na njihovi poti do ciljev.

Pa je res tako?

Strinjam se, da so nezdravi odnosi zmeraj ovira, strupenost. Obremenitev, nemalokrat precej čustvena in izčrpavajoča. Slab odnos nas lahko pripelje do občutka, da se nam bo zmešalo, do depresije, anksioznosti. Vendar je dober odnos, ki temelji na odkritosti, v resnici čisto nasprotje. Pomaga. Na vseh področjih. Pri razvoju in pri doseganju ciljev. Podpora partnerja je neprecenljiva. Je spodbuda na vseh področjih življenja. Ljudje, ki so v odnosih zadovoljni, so na splošno srečnejši v življenju. Dober odnos prispeva k občutku lastnega zadovoljstva in uspešnosti.

Moški, pretresite družbeno uveljavljeno napačno idejo, da je odnos ovira. Odnos je ovira le, če ste z nekom, s katerim nista za skupaj. Odnos, dober odnos, vam pomaga na vseh področjih vašega življenja, kjer boste veliko uspešnejši, predvsem pa – srečnejši.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Individualni pogovori, pišite na: info@berem.si

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
144 shares