Ljubezen najmogočnejša sila vesolja, ki poganja vse

Osvežujoče je je, če ljubimo tako, da dajemo svobodo. Osebno menim, da je to najvišja oblika ljubezni, ki jo lahko podariš sebi in drugemu. Ko ljubiš nekoga na način, da niti pod razno ne želiš biti senca ideje, da si morda ti tisti, ki zavira odstotek njegove ali njene sreče. Ko prideš do točke, da predlagaš razhod, četudi ljubiš in si želiš graditi. Ker veš, da je tam pri njej ali njem še nekaj, kar morata razrešiti, ti pa si lahko ovira.

Težko je zavrniti ljubezen. Za mene je to vsemogočna sila, ki se je ne sme odslavljati in zavračati. Še huje: zdi se mi, da za vsako zavrnitev ali zavračanje ljubezni plačamo neko ceno ne le kot posamezniki, temveč na globalni, na ravni univerzuma. Kot nek del kolektivne globe za to, ker ljubezni ne cenimo dovolj. Sama jo cenim, ker vem, da ne pride vsakokrat, zato še posebej pazim, če jo bom kje slučajno videla. Rada se prikrade. Tu je, z nami, mi pa se tega niti ne zavedamo. Vendar bolj ko si v stiku s svojim srcem in dušo, bolj si natreniran, da jo hitreje vidiš. In bolj jo ceniš. Zato ji služiš, a je ne omejuješ in zapiraš. Vendar veš tudi to, da je ne smeš zavrniti in zavreči.

Sama sem jo našla, prišla je k nama. Nisem računala na to. Hitro sem jo prepoznala. Jo spoštovala, častila, včasih sem bila do nje tudi malo nezrela. Ko sem to dojela, sem pogledala v te rane in se jih lotila. Z vsako sekundo pri nama sem ljubezen bolj in bolj spoštovala. Na kraju celo toliko, da sem ji dala popolno svobodo.

Ko sem ga gledala v oči, sem z vsemi svojimi celicami vedela in čutila, da sta najini srci in duši povezani. In to je občutek, za katerega je vredno živeti. Ljubezen.

Za dober konec še pismo Alberta Einsteina svoji hčerki Lieserl o ljubezni:

Ko sem predlagal teorijo relativnosti, me je zelo malo ljudi razumelo, in tudi to, kar bom razkril in prenesel človeštvu zdaj, bo v nasprotju z nerazumevanjem in predsodki sveta. Prosim te, da zaščitiš pisma tako dolgo, kot bo treba, leta, desetletja, dokler ne bo družba dovolj napredna, da sprejme, kar bom pojasnil.

Obstaja izjemno močna sila, za katero znanost do sedaj še ni našla uradne razlage. To je sila, ki vključuje in ureja vse druge ter je celo v ozadju vseh pojavov v vesolju, pri nas pa še ni bila prepoznana. Ta univerzalna sila je LJUBEZEN. Ko so znanstveniki iskali enotno teorijo vesolja, so pri tem pozabili na najmočnejšo nevidno silo.

Ljubezen je luč, ki razsvetljuje tiste, ki jo dajejo in prejemajo. Ljubezen je gravitacija, ker zaradi nje nekateri ljudje čutijo privlačnost do drugih.

Ljubezen je moč, ker pomnoži najboljše, kar imamo, in dovoli človeštvu, da ne ugasne v svoji slepi sebičnosti. Ljubezen razvija in odkriva.

Za ljubezen živimo in umremo. Ljubezen je Bog in Bog je ljubezen.

Ta sila pojasni vse in daje življenju smisel. To je spremenljivka, ki smo jo predolgo prezrli, morda zato, ker nas je ljubezni strah, saj je edina energija v vesolju, ki se je človek ni naučil upravljati po svoji volji.

Da bi ljubezen naredil vidno, sem v svoji najbolj znani enačbi naredil preprosto zamenjavo.

Če bi namesto E = mc2 sprejeli, da je energijo za zdravljenje sveta mogoče dobiti prek ljubezni, pomnožene s kvadratom hitrosti svetlobe, bi prišli do zaključka, da je ljubezen najmočnejša sila, kar jih obstaja, saj nima omejitev. Po človeškem neuspehu z uporabo in nadzorom ostalih sil v vesolju, ki so se obrnile proti nam, je nujno, da se negujemo z drugo vrsto energije …

Če želimo, da naša vrsta preživi, če želimo najti smisel življenja, če želimo rešiti svet in vsa čutna bitja, ki ga naseljujejo, je ljubezen en in edini odgovor. Morda še nismo pripravljeni, da bi naredili bombo ljubezni, dovolj močno napravo, ki bo popolnoma uničila sovraštvo, sebičnost in pohlep, ki uničujejo planet.

Vendar pa vsak posameznik v sebi nosi majhen, a močan generator ljubezni, katerega energija čaka, da se sprosti. Ko se naučimo dajati in prejemati to univerzalno energijo, draga Lieserl, bomo potrdili, da ljubezen premaga vse, da je sposobna preseči vse in nič, ker je ljubezen kvintesenca (jedro) življenja.

Globoko obžalujem, da nisem mogel izraziti tega, kar je v mojem srcu, ki je tiho bilo zate vse moje življenje. Morda je prepozno za opravičilo, ampak čas je relativen in moram ti povedati, da te imam rad in sem po tvoji zaslugi dosegel dokončni odgovor!

Albert Einstein

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič


Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
54 shares