Ženska, zaslužiš si, da se odloči za vaju, zate

Ženska, če te ne spoštuje in ne ceni, ne stopicljaj na mestu in ne čakaj, da te bo začel spoštovati. Ne, ni se ti treba zadovoljiti z drobtinicami, najmanj v partnerstvu. Partnerstvo je pomembno; vpliva na tvoje mentalno, čustveno in duhovno ter fizično počutje.

Če ne vidi tvoje vrednosti, se ne zmeni za razmerje in se ne trudi, odidi. Ker v tem primeru le hraniš strupenost. Zastrupljaš predvsem sebe. Si lažeš in se trpinčiš. Obe veva, da si nesrečna, da so tvoje frustracije vse večje, medtem ko jih skušaš potlačiti z mislijo ‘ah, tako pač je’. ‘Saj ni boljših’. ‘Očitno ne zmorem najti drugačnega’. Na ta način boš le zbolela. In obe veva, da se vdajaš. Ta način ne pripelje do dobrega počutja in življenja.

Skozi vsa ta leta bolj ali manj podobnih izkušenj si se morda nagnila v smer, da se predaš. Morda si misliš: ‘ah, toliko poskusov povsem zaman.’ ‘Če mi ni uspelo do sedaj, mi tudi sedaj ne bo.’ In tukaj pride to besedilo, ki ga sedaj prebiraš. Ne obupaj. Ne izgubi vere. Ne, ne. Ti v sebi veš, da je mogoče. Veš, da obstaja. In sledi temu. To so tvoja osnovna in pristna ter intuitivna zavedanja telesa in uma, ne zavrzi jih zaradi izkušenj. In te izkušnje niso bile slabe, potrebovala si jih. Vem, da si morda utrujena od vsega, a ne dovoli si obupati v najbolj pomembni dimenziji, ki povezuje vesolje. V ljubezni, povezovanju sodelovanju, sožitju. To bi pomenilo, da si pristala na smrt v živem telesu. Brez tega ni življenja.

Zato dvigni glavo, odpri srce. Zmagovalci so le tisti, ki vsakokrat vstanejo, ko jih nekaj sesuje. A sesuvamo se sami, s svojim pogledom na dogodke, ljudi, stvari, svet, življenje. To danes že veva.

Raje ostani sama, kot da se ponižuješ nekje, kjer te on ne ceni. Z moškim, ki ne vidi tvoje vrednosti, si mu samoumevna, in zate ne stori ničesar. Za vaju ne stori ničesar. Vzame le tisto, kar ustreza njemu. To je moški, ki mu ni mar ne zate, ne za vajino razmerje. V tem primeru usihaš, odmiraš, izgubljaš, zapuščaš samo sebe. Bolje je, da si sama, in to srečna. V tem času se obrni k sebi, delaj na sebi, neguj se, izboljšuj se. So moški, je moški, ki bo ob tebi zelo dobro vedel, s kom je. Ki se bo potrudil zase, zate in za vaju. Ki bo vlagal svojo energijo in čas z veseljem. In ki se bo odločil. Zase. Zate. Za vaju.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. In si zvišamo čustveno vibracijo. – Z mislimi. 

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/treningi vsak četrtek ob 18:00 do 19:30. Prijave: https://www.berem.si/skupine/ Ob plačilu  dobite povezavo in geslo. 

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
173 shares