Če čakate na rešitelja, čakate zaman

Najbolj zanimivo je to, da ljudje vemo, kaj moramo spremeniti. Pa tega ne storimo. Zakaj?

Človeška narava je lena; to je en razlog. Drugi razlog je, da večina čaka na posebno priložnost, potem nekje v ozadju teče ideja, ki je sicer nejasna, gre pa v smeri, da bo to namesto nas storil nekdo drug. Nekje zadaj, zelo neizraženo, visi prepričanje, da bo prišel nekdo in nas rešil. Priložnost, človek, dogodek. Zadaj potekajo zapleteni procesi naših programov iz otroštva, karakterja, okolja. Konec koncev je pomembno tudi to, s kom se družimo. So to ljudje, ki uresničujejo svoje sanje ali so to ljudje, ki le sanjarijo in govorijo? Vendar me to sedaj ne zanima. Zanima me, kako lahko spremenim nekaj v sebi ali na splošno v življenju. Kako zamenjam službo, začnem delati, kar me veseli? Kako lahko začnem živeti življenje, ki ga želim? Kako imeti razmerje, ki si ga želim? Življenjski stil po svoji duši?

Rešitev je v … vsakem med nami. Ti si svoj rešitelj, jaz sem svoja. Nikogar ni, ki bo storil stvari namesto naju. Razumeš? Ni posebne priložnosti; prav zdaj se odvija najina posebna priložnost, v tem trenutku, ko bereš te vrstice, jaz pa jih pišem.

Kaj moram storiti, če želim nekaj spremeniti?

Moraš se brcniti v rit. Dobesedno se moraš prisiliti. Začeti je najtežje. Vem, saj poznam te procese do obisti. Tudi meni ni bilo lahko se odločiti, da grem ven iz ustaljenosti, da grem graditi zgodbo, ki je moja. Moraš se prisiliti, da vsako jutro telovadiš, tudi jaz se. Mislite, da mi je vedno lahko?

Na voljo imamo orodja. prvo je to: na začetku moraš za vsako stvar prisiliti sebe. Potem gre; raziskave so pokazale, da kar 80 odstotkov ljudi, ko se enkrat prisili v nekaj, to stvar tudi dokonča. Rezultat ni slab, mar ne?

Prisili se, da:

telovadiš in se gibaš, da narediš ta začetni in najtežji korak do svojega sanjskega dela, o katerem razmišljaš že leta. Prisili se, da te briljantne ideje, za katere sem prepričana, da jih imaš, končno uresničiš. Stori en korak. Ne dovoli možganom, da te s svojo analizo in strahovi ustavijo. Delaj z intuicijo, ki je v resnici možgani, vendar še brez postopka analiziranja, zato ima največkrat prav ravno ona. Prisili se, da stopiš do tiste ženske/moškega, in jo/ga ogovoriš. Nihče ne bo storil tega namesto tebe. Prisili se, ne odlašaj, in se postavi zase na delovnem mestu, povej šefu na lep način, kaj si misliš. In pojdi na tisti tečaj, o katerim mi pripoveduješ že leta; za seboj bo potegnil kup pozitivnih sprememb.

Nikogar ni za tabo. Sam si. Nihče ne bo storil stvari, za katere veš, da jih moraš, namesto tebe. Ti sam si svoj najboljši starš. Ni posebne priložnosti, zato je nesmiselno, da jo čakaš. To veva oba. Posebna priložnost je zdaj.

Torej, kaj boš storil/a prav zdaj, ko si končal/a z branjem? 😉

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. In si zvišamo čustveno vibracijo. – Z mislimi. 

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/treningi vsak četrtek ob 18:00 do 19:30. Prijave: https://www.berem.si/skupine/ Ob plačilu  dobite povezavo in geslo. 

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
77 shares