Pravi zmagovalec je vedno tisti, ki po vsakem padcu vstane. Drugih zmagovalcev ni.

Ne zanima me, kako hud in težak čas je. Življenje ni vedno zabava ali lahkotnost. Včasih je hudo, težko, skoraj nemogoče za preživeti. In ta čas nam je prinesel veliko težav. Na svetovni ravni. Sanja se nam ne, kakšne bodo posledice in kako dolgo jih bomo čutili. Ljudje so prestrašeni, prebiram zapise tistih, ki jim je v prejšnjem obdobju šlo dobro. “Prihodnost je negotova,” pišejo. Moj bog, vse je negotovo, od nekdaj. In to je osnova, ki jo moramo dojeti in – sprejeti. Vse mine, vse gre. Tudi mi. Bomo odtekli času. Ta čas nam ponuja izjemno priložnost – boš v vlogi žrtve, iskal krivca za vse to, večino časa namenil medijem, ki so ostali v prejšnjem svetu in so na poti dol, v brezno? Svoj strah podpiral z informacijami, ki so si vsak dan bolj v navzkrižju? Meni se zdi škoda časa.

Imamo drugo pot. Moč je v tebi.

Druga pot je tista, ko začneš razmišljati v smislu: “Res je težko in svet se spreminja, kaj lahko storim, da bom v vsem tem našel najboljše? Kaj lahko storim, da bom izboljšal svojo mentalno, čustveno, duhovno počutje in zdravje, ker ta so osnova fizičnemu?” Da. Če imamo slabe misli, nam te vzbudijo slaba čustva in občutke, slabi občutki in čustva nas zazibajo v še slabše misli in tako naprej, dokler naše duhovno stanje ni popolnoma na dnu. Zato je edini smisel, še posebej v tem času, da vso svojo energijo in čas usmerimo v ozdravitev in izboljšanje mentalnega, čustvenega in duhovnega osebnega počutja in stanja. Razmislimo, kaj bi lahko delali, da nam bo to prineslo denar, kajti denar je sedaj tisti, ki ne priteka več – kolikor vem, večini. Kaj lahko storim in ustvarim, da to spremenim? Predvsem pa, ne nasedajmo ustvarjanju strahu in panike. To je le stres, ki nam onesposobi delovanje imunskega sistema; od tod vse bolezni.

Drugačen svet je prišel. Drugačne navade, drugačno življenje. Čas prebujenja. Zato potrebujemo nove misli in drugačna občutenja ter navade, delovanje. Izstopiti moramo iz žrtve v nekoga, ki oblikuje svoje življenje. V nekoga, ki ima pravice, vendar ima tudi odgovornosti. Temu se na kratko reče zrelost. Če računamo na to, da nas bo kdo prišel rešit, računamo zaman. Tam zunaj ni nikogar. Smo le mi. In mi imamo izjemno priložnost, da storimo nekaj zase. Zato ne izgubljajmo časa. Ustvarimo spremembo.

Kaj boš torej naredila/a?

Ne pozabi, v tebi je veliko več kot si misliš. Ti to veš.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
270 shares