Je vse to res, kar se dogaja, ali le sanjam? Moč je v tebi. Ne pozabi, ‘deepdiver’.

Spomnim se filma Wag the dog. Manipuliranje javnosti s strani medijev, da se skrije nekaj drugega. Kaj je že bilo? A! Spolni škandal predsednika. In kaj so storili, da so zakrili delovanje predsednika? A! Ustvarili so vojno med Zda in Albanijo! Spomnim se predavanj na faksu, da je bila Zalivska vojna bolj medijska vojna. Pobrskajte. Spomnim se ozadja španske gripe. Pobrskajte.

Gledam. Vidim cenzure tiska povsod po svetu. Evropa, Zda. Druga področja spremljam manj, zato nimam še podatkov in ne mnenja. Umikajo intervjuje. David Icke, odličen kanal London Real na YT. Preverite pri Swiss Propaganda Research, ki spremlja vse medije po svetu, prav o covid-19 in o drugačni interpretaciji podatkov ter o drugih glasovih znanosti. Znanstveniki nimajo enotnega mnenja, zato je področje za manipuliranja ogromno. Vse so le teorije. Nihče prav zares ničesar ne ve. Zato lahko vlade počnejo, kar hočejo. Svetovno vodstvo. Naša velika škoda je, da to niso strokovnjaki, temveč politiki.

Ti imaš moč. Ne pozabi.

Veseli me, ko se sprehajam pozno zvečer, in slišim povsem drugačne zvoke. Ko grem mimo vrtov in teras, vidim ljudi, ki se pogovarjajo, družijo. V ozadju je glasba, nad katero se noben sosed ne pritožuje, upam. Ko grem mimo blokovskih naselij, iz več stanovanj slišim glasove, smeh, druženje ljudi. Tega še nisem slišala prej; vsaj ne v tolikšni meri. Všeč mi je. Všeč mi je, da se nekateri ljudje zavedajo, da nam druženja in veselja nihče ne more prepovedati. Kajti povezovanje je resnična promocija zdravja. Krepitev vezi. Pogovori. Sočutje. Podpora. Spet me zanese v preteklost. Spomin se knjige 1984. Prepoved zbliževanja, ker so le tako lahko ustvarili nadzor nad vsemi in jih kontrolirali. Za trenutek se mi zdi, da sanjam. Kje sem? Sem zbujena? Hodim naprej. Spremlja me Luna. Spet ena zabava. Toliko domačih zabav na tako malo metrih še nisem doživela. Veseli me. Pogledam policista, zdaj jih je več. Pomaha mi.

Imaš moč, čeprav misliš, da je nimaš.

V glavo vdira misel. Karantena. Kolikor vem, je definicija karantene ravno ta, da se osami bolne in okužene, ne zdravih. Kdaj so v karanteno zapirali zdrave ljudi? Ne morem se spomniti, moram preveriti.

Ljudje mi pripovedujejo, da ne spoznajo več svojih partnerjev. Ne spoznajo več ljudi, ki so jih ljubili. Kajti ti jih zmerjajo in ponižujejo, ker se ne strinjajo s pogromom virusa. Ker menijo, da gre za povsem drugačen pogrom. Nevarnejši. Ker se počutijo kot zaprte živali, prestrašene, zato tako hitro ubogljive, pa to ne želijo biti, ker izgubljajo pravice. Še dobro, bomo vsaj občutili, kako se počutijo živali. Nekateri se razhajajo zaradi krize. To je tisto, kar se dogaja, med drugim. Nič hudega, ti bi se slej ko prej razšli. V nekaterih drugih zvezah so še bolj povezani. Bolj zbližani, bolj eden za drugega.

Povišana tesnoba, strah, stres, anksioznost. Ah, nehaj, dragi deepdiver. Ni ti tega treba, v tebi je moč.

Veseli me, da se vedno več ljudi prebuja. Imaš moč, ne pozabi.

Kaj se šele dogaja z zvezami na daljavo? (long distance relationships). Povem vam iz prve roke. Strah ubija. Razpadajo. Nič hudega, te bi slej ko prej razpadle tako ali tako. Nekatere se poglabljajo.

Kje ste? Kje smo? Kaj počnemo? Tiščimo glavo v pesek? Ker nas je strah. Medtem pa se svet spreminja … po eni strani mi je všeč, ker bomo dojeli, kako pomembne so duhovne potrebe. Kako si še vedno nesrečen ob vseh dosežkih, statusnih in materialnih, če nimaš nikogar, s katerim bi to delil. Kako si nesrečen, če ne rasteš, če ne presegaš svoje notranjosti vsak dan. Če ne zmoreš pogledati v svoje rane in jih pozdraviti s sočutjem ter ljubeznijo do sebe. In kako brutalno nesrečen si, če ne počneš nekaj, kar ima smisel. To ubija od znotraj. Vsekakor prihaja tudi veliko dobrih reči. Tega nihče ne more zanikati. Po drugi strani pa vidim in ne morem se otresti občutka, kako se vse bolj dotikamo zelo občutljivih pravic, ki se nanašajo na svobodo. Kako se ustvarjajo razmere, kjer bomo zaradi strahu pristali na vse. Na to, na kar še včeraj ne bi, niti pomotoma, niti pijani, niti v sanjah. Niti zadrogirani. Niti sredi seksa. Naj spomnim: ustvarjanje krize, šok, pristajanje. Teorija propagande – predmet na faksu. Motim se, vem.

Ah, ti imaš moč. Ne pozabi.

Vem, da je lažje biti v vlogi žrtve. V coni udobja, kjer nam ni treba storiti ničesar. Vem, da je veliko ljudem težko prebrati kaj drugega od rumenega tiska, še težje pa jim je razmišljati in se spraševati. A prišli smo v čas, ko je to naša dolžnost.

V tebi je moč. Lahko spreminjaš stvari.

Odpikaj strah, ker ti povzroča stres. Stres šibi imunski sistem, tako zboliš. V tebi je moč, ne pozabi. Kaj želiš povedati svojim vnukom? Katero zgodbo?

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. zadnja knjiga Pogumna srca. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://berem.damjanabakaric.com/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.damjanabakaric.com

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
602 shares