“Privlačiš le tisto, kar si.” Žal mi je, ampak ne bo držalo.

Dolgo sem razmišljala o tem izreku. O tej ljudski modrosti. O tej splošni ‘resnici’, ki jo lahko preberem v vsakem psihološkem priročniku. In nikdar mi ni štimalo, ni mi šlo skozi. Ker so moje izkušnje govorile povsem nekaj drugega.

Dala sem si precej časa, da predelam to. Mentalno, čustveno, izkustveno. S telesom in umom. In ne, da privlačimo samo tisto, kar smo, ne bo držalo.

Privlačimo tisto, kar si drugi želijo zase. Privlačimo ljudi, ki nimajo lastnosti, načina, delovanja, mišljenja, življenja, kot ga imamo mi, pa si ga želijo. Močna in zrela ženska privlači moškega/fanta, ki zase meni, zavedno ali nezavedno, da še ni dovolj zrel in močan. Postavljen moški privlači žensko, ki je povsem nebogljena. Ker si ona želi zavetja, da jo vseskozi rešuje nekdo drug, namesto, da bi pljunila v roke in se postavila na svoje noge ter prevzela odgovornost za svoje življenje.

Oseba z narcistično motnjo se bo zapletla z empatično osebo. Ker bo pri njej prejemala vse, kar si želi. Z osebo, ki vedno oprosti in daje neštete nove priložnosti. Z osebo, ki je pozitivna in razume vse.

Tisti, ki noče prevzeti odgovornosti za svoje življenje, bo iskal rešitelja ali rešiteljico.

Močna ženska, ki ve, kaj želi, ki je dala veliko težkega skozi in je že postavljena, bo privlačila tiste moške, ki si želijo, da bi jim ona olajšala vse njihove rane, v katere si sami ne upajo pogledati. Še več; privlačila bo take, ki računajo na to, da bo ona, ker je močnejša, tolerirala in prenašala njihove neizpolnjene potrebe iz otroštva, ki jih niso razrešili s seboj. Moške, ki iščejo potuho. In za to bodo moški ali ženske pripravljeni storiti veliko. Z maskami, čustveno manipulacijo. A ne za dolgo.

Tako se mi zdi ideja, da privlačimo le tisto, kar smo sami, zelo površinska, predvsem pa ne drži.

Ljudje, ki si vas želijo, si vas želijo zato, ker imate nekaj, česar oni nimajo, pa si to želijo imeti. In obratno.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
2.3K shares