“Privlačiš le tisto, kar si.” Žal mi je, ampak ne bo držalo.

Dolgo sem razmišljala o tem izreku. O tej ljudski modrosti. O tej splošni ‘resnici’, ki jo lahko preberem v vsakem psihološkem priročniku. In nikdar mi ni štimalo, ni mi šlo skozi. Ker so moje izkušnje govorile povsem nekaj drugega.

Dala sem si precej časa, da predelam to. Mentalno, čustveno, izkustveno. S telesom in umom. In ne, da privlačimo samo tisto, kar smo, ne bo držalo.

Privlačimo tisto, kar si drugi želijo zase. Privlačimo ljudi, ki nimajo lastnosti, načina, delovanja, mišljenja, življenja, kot ga imamo mi, pa si ga želijo. Močna in zrela ženska privlači moškega/fanta, ki zase meni, zavedno ali nezavedno, da še ni dovolj zrel in močan. Postavljen moški privlači žensko, ki je povsem nebogljena. Ker si ona želi zavetja, da jo vseskozi rešuje nekdo drug, namesto, da bi pljunila v roke in se postavila na svoje noge ter prevzela odgovornost za svoje življenje.

Oseba z narcistično motnjo se bo zapletla z empatično osebo. Ker bo pri njej prejemala vse, kar si želi. Z osebo, ki vedno oprosti in daje neštete nove priložnosti. Z osebo, ki je pozitivna in razume vse.

Tisti, ki noče prevzeti odgovornosti za svoje življenje, bo iskal rešitelja ali rešiteljico.

Močna ženska, ki ve, kaj želi, ki je dala veliko težkega skozi in je že postavljena, bo privlačila tiste moške, ki si želijo, da bi jim ona olajšala vse njihove rane, v katere si sami ne upajo pogledati. Še več; privlačila bo take, ki računajo na to, da bo ona, ker je močnejša, tolerirala in prenašala njihove neizpolnjene potrebe iz otroštva, ki jih niso razrešili s seboj. Moške, ki iščejo potuho. In za to bodo moški ali ženske pripravljeni storiti veliko. Z maskami, čustveno manipulacijo. A ne za dolgo.

Tako se mi zdi ideja, da privlačimo le tisto, kar smo sami, zelo površinska, predvsem pa ne drži.

Ljudje, ki si vas želijo, si vas želijo zato, ker imate nekaj, česar oni nimajo, pa si to želijo imeti. In obratno.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
2.8K shares