Vabi Sabi, Beth Kempton

Japonska modrost za popolnoma nepopolno življenje

Vabi sabi je bistvena sestavina estetskega čuta Japoncev in njihove blage narave. To je pogled na svet, s katerim izkušajo življenje, čeprav ga redko omenjajo. Njegov vpliv je vsepovsod, hkrati pa ga ni nikjer videti.

Skrivnost vabi sabija je, da prava lepota ni v stvareh, temveč v naravi življenja samega. Vabi sabi je nagonski odziv na lepoto, ki odraža resnično naravo življenja.

Vabi sabi pomeni sprejemati in ceniti nestalno, nepopolno in nedokončano naravo vsega. In tale ideja ali misel še kako pride prav. Nam, zahodnjakom. Samo pomislite, kolikokrat se nam meša ravno zaradi tega, ker ne zmoremo sprejeti, da je vse minljivo, da smo vsi nepopolni in da so stvari in odnosi čisto v redu, če so nedokončani.

Kako si predstavljam vabu sabi sama?

Mene odrešuje. Spominjam se, kako mi je nekoč moj moški dejal, da ko se skodelica enkrat razbije, nikdar več ni ista. In mislil je na to, da ko nekaj izrečem, kar ga prizadene ali mu ni všeč, spremenim stanje stvari med nama in te so potem zanj zagotovo slabše. Razbita skodelica ni več ista kot cela. Jaz pa sem mu dejala: obenem nama dam možnost in ti tudi, da pogledava v t, kar naju je prizadelo, v te rane, ki zmeraj izvirajo v otroštvu, jih presvetliva s svetlobo in kisikom ter jih zaceliva. Razpoke niso nujno slabe. skozi njih seva svetloba, skozi njih prodira kisik, da se stvar ali človek razteza in krči, in to je popolno.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Knjiga Pogumna srca je tukaj: https://www.berem.si/izdelek/pogumna-srca/

Avtorica besedila: Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše ter Razmerja. Predavateljica/motivatorka o odnosu do sebe, do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. Verjemi vase.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
9 shares