Ko telo reče ne, Gabor Mate

Skriti stres terja svoj davek

Gaborja Mateja sem ‘spoznala’ že nekaj let nazaj. Povsem naključno sem naletela na njegove govore in predavanja na YT kanalu. Praktično sem se iz njih učila na način, da sem življenjsko prakso znala sebi pojasniti tudi prek teorije. Gabor Mate je človek, ki ga ne moreš prenehati poslušati. Ker je pristen, iskren, neposreden in odkrit. Predvsem pa sta mi všeč njegova miselnost in prepričanje, ki ju imam tudi sama: ljudje nismo za tekmovanje, agresijo in nesodelovanje. Človekova osnovna težnja je težnja po pripadnosti, povezovanju, sodelovanju, nežnosti in ljubečnosti. Brez tega umre ali zboli.

Knjiga je prava poslastica. V njej nam na neskončno zanimive načine pojasni delovanje stresa na naše telo. O našem otroštvu, travmah in kaj nam te počnejo. O tem, da okolje, v katerem rastemo, vpliva na obliko in razvoj naših možganov. Gabor poveže vse odprte datoteke v moji glavi, da vse, o čemer razmišljam in kar raziskujem, dobi smisel. Piko na i. To je to!

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Knjiga Pogumna srca je tukaj: https://www.berem.si/izdelek/pogumna-srca/

Avtorica besedila: Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše ter Razmerja. Predavateljica/motivatorka o odnosu do sebe, do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. Verjemi vase.

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
50 shares