Predanost eni osebi ali eni stvari je globina, v kateri najdeš zlato

Danes me zanimajo le še ljudje in projekti, ki so mi zares pomembni. Vse drugo, kar mi jemlje energijo, sem se naučila odstranjevati. Za nekoga sem morda čudna samotarka, ker nimam 133 prijateljev, temveč enega, morda dva. Ker se po spletnih klepetalnicah ne pogovarjam z ljudmi, ker me ne zanima več pestrost, temveč me izjemno zanima globina. Za mene je manj več. Od zmeraj, kolikor se spomnim.

Ja, pestrost je nujna, ko smo mladi raziskovalci življenja. Tako lažje spoznamo, kaj nam je všeč, kaj nam je pomembno, kaj nas v resnici zanima. Danes se mi to zdi izguba energije, strasti, časa. Ti so mi neprecenljivi. Zato pogovore v živo tudi končno računam.

V razmerju sem sposobna biti predana. To pomeni, da se namesto splogledovanju, flirtanju, osvajanju prek spleta, raje posvetim izključno eni osebi, moškemu, ki sem si ga izbrala. V tej predanosti sem zdaj našla vse, česar mi nekdanja pestrost ni zmogla ponuditi, ker je vse to bila le omama. Zato me ne zanimajo moški, ki se ne znajo predati. To ne pomeni posesivnosti, kje pa! To pomeni le, da mi je škoda energije za kar koli drugega in da se želim predati le tistemu moškemu, ki se želi predati tudi sam. Ki ve, da je najboljše zlato v globini. Ki ne razmetava svoje energije z osvajanjem drugih, s spogledovanjem ali morda skrivnimi skoki čez plot. Izbira je ena. Ena oseba. Eno delo. Ne več projektov hkrati, kar sem počela včasih in me ni privedlo nikamor, le do tam, da sem popolnoma izgubila samo sebe.

Ne da se mi ukvarjati z ljudmi, ki so razpršeni. Ne želim imeti moškega, ki ima ogromno ljudi in stvari in ki se ne zna posvetiti in predati le najpomembnejšim. Najverjetneje zato, ker niti ne ve, kaj je najbolj pomembno zanj. Ko se predaš manj ljudem in stvarem, torej le resnično pomembnim, z veseljem daješ. Si osredotočenejši, mirnejši, uspešnejši. Lahko daješ več pozornosti, lahko se kakovostnejše ukvarjaš z ljudmi, ki so ti pomembni. V tem najdeš neskončno svobodo in užitek. Zavrneš vse alternative, ker veš, da je manj v resnici bistveno več.

Ta svet nam ponuja iluzijo neskončnih izbir. A med več ko mora človek izbirati, bolj nesrečen je in večjo praznino ima v sebi. Ko ima človek na voljo dve stvari, med katerima se mora odločiti, bo v vsakem primeru bistveno bolj zadovoljen s tistim, kar bo izbral. Ko si omejiš izbire, ko se osredotočiš na manj, ko se odločiš za nekaj stvari in ljudi, ki so ti pomembni, si svobodnejši, srečnejši in tvoje življenje postane veliko bolj kakovostno.

Da o ljubezenskem razmerju ne govorim. Ko se vržemo vanj in se odločimo samo za eno osebo, s katero bomo vztrajali, prideta prava sreča in radost. Predanost eni osebi je globina, v kateri bomo odkrili zlato. Vse ostalo je omama. Če pozornost delimo še na druge, to je moje mnenje, se spogledujemo, srečujemo, klepetamo po spletu in se ‘kurimo’, se praznina v nas le povečuje. Svoboda pa je le ideja, ki se razblini ob naši razpršenosti. Resnična svoboda in nove priložnosti se skrivajo v predanosti.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica besedila: Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše ter Razmerja. Predavateljica/motivatorka o odnosu do sebe, do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. Verjemi vase.

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
552 shares