Ko nas nekdo spremeni, to ne pomeni nujno slabo, lahko je fantastično!

Prav neverjetno smešno se mi zdi, kako se ljudje branijo pred spremembami kar tako, v naprej. Govorim o spreminjanju sebe.

“Ne, ne bo me spreminjala, kar pozabi naj na to.”

“Ooo, ne, ne, ne bom mu dovolila, da iz mene naredi nekaj, kar nisem.”

Se razume, da nihče od nas ne želi ljudi, ki nas ne sprejemajo in nas želijo na silo spremeniti. To je nekaj resnično zoprnega, vsak poskus tudi sama takoj ustavim. Ker vem, da je na silo. Ker vem, da gre za grajenje lastne sebične predstave, ne za sprejemanje mene kot človeka, ženske.

Vendar lahko zadevo obrnemo drugače. Kaj pa, če bi bili neskončno veseli, da je ob nas močan človek, zrel in samozavesten, ki v nas naravno prebudi spremembo samega sebe? To je nekaj najboljšega in najlepšega, če se mi zgodi. Za tem hlepim. Hrepenim. Tega si želim. Prepričana sem, da gre v tem primeru za spremembo na boljše, nikakor na slabše. In če gre v resnici za spreminjanje na podlagi takšne situacije, ga zgrabimo z veseljem in radostjo! Mar ni dolgočasno vse življenje biti enak? Trohneti v enakih prepričanjih, idejah, v togih mislih, ki vsak dan zategujejo vrv okoli našega vratu. Kdo si tega želi?

Sprejmimo ljudi v svoje življenje, ob katerih se v nas prebudi želja po spremembi. Ne bojmo se jih. Ti ljudje so prinašalci rasti, radosti, novega. Ni se nam potrebno tega bati. To vse je le neskončno … fantastično.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše ter Razmerja. Predavateljica/motivatorka o odnosu do sebe, do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. Verjemi vase.

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
156 shares