Za mene sta lepota in privlačnost človeka v tem, ko se on pokaže takšen, kakršen resnično je.

Danes zaznam licemerstvo, maske, laži, sprenevedanje. Skoraj nemudoma. V tem hipu izgine moja radovednost – človek, pa naj bo še tako postavljen po zaželenih lepotnih idealih zunanjosti, me ne zanima več.

Ko pa naletim na nekoga, ki ve, kdo je, ki se zaveda svojih plusov, minusov, in vsega vmes ter se mi kaže natančno takšen, kakršen je, moja radovednost naraste. To je za mene privlačen človek. Človek, ki je pristen, odkrit, ne igra in si ne nadeva mask. Ni ga čez to privlačnost! To je tisto, čemur jaz rečem: neodoljivo in noro seksi! AAAAA!

Človek, ki se pred menoj ne trudi biti vedno čudovit in perfekten, popoln. Človek, ki se kaže prav takšen, kakršen je … o, ja, to je to! Za to je vredno živeti. Prav takšne ljudi želim imeti v svojem življenju, ker je za igre in maske ter hinavščino preprosto premalo časa in energije. Ne zanima me, nikdar me ni, le da si sedaj to upam priznati, povedati, jasno pokazati in izreči.

In takrat zaveje sveži veter. Svoboda. Čisti užitek. Uživam vsako sekundo. In sem še naprej prav takšna, kakršna sem, tudi sama. In tako skleneva ta čudovit in magičen krog. Spoznavanja, uživanja, gledanja v oči. To, dragi moji, je življenje, ki ga je vredno živeti. Ustvarjanje krogov povezovanja s prav takšnimi ljudmi. To so zdravje, radost, vznesenost, smeh, veselje, učenje, rast in napredovanje. To je ljubezen. “Vidim te. Tukaj sem zate. Razumem te.”

Vse ostalo je popolna izguba časa. Ne izgubljajte ga, življenje je prekratko za tovrstne budalskosti!

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Fotografija: Mihael Tominšek. Prvi fotograf, ki je ujel moj karakter. In svetlobo, da brez kančka retuširanja izgledam tako dobro. Gremo pristno!

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
680 shares