Tvoja odkritost je tista, ki me povezuje s teboj. Temu ne morem reči ne.

Všeč so mi ljudje, ki so pristni, odkriti. Ki mi že na prvi pijači brutalno odgovorijo na vsa vprašanja, ki jih imam o njih. Ni jih veliko, žal. Pravzaprav se mi to redko zgodi.

Ko pripovedujem sama, kar me vprašajo, vprašajo pa me redkeje kot jaz njih, hecno, ne, takrat sem odkrita. Po obrazih vidim, da za večino brutalna. Samo zato, ker jim pripovedujem tako kot je, tako kot čutim, to, kar sem. Ker jasno izrazim stališča in mnenja, ker me ne zanima potencialna korist, ki bi jo lahko imela od sogovorca. Neverjetno. Ljudje so tako navajeni leporečenja, nakladanja, maskiranja, da ne prenesejo resnice. Raje vidijo, da bi pred njimi sedela lažnivka kot pa človek, ki je, kar je. Ki se pokaže v vsej svoji ranljivosti. Ki jim ponuja polje, kjer se lahko varno potopijo globlje, v njem pa prepoznajo, spoznajo sebe.

Možnost za razvoj in napredek človeka je vedno samo v pristnosti, iskrenosti. Nikoli ni v laži, sprenevedanju in v igri z maskami. Ker tam ne moreš graditi.

In potem, ko povsem nepričakovano naletim na osebo moškega spola, ki je pred menoj povsem odkrita, ne igra, ne zapeljuje, se ne prenareja, da je nekaj, kar ni, me razveseli. Mater, mi je fino z njim, pa takrat v tem hipu še ozavestim ne. Ozavestim kasneje. Dobra energija. Lahko bi mu zaupala. Varno se počutim. Čeprav me zaboli, ko mi o sebi govori. Resnica boli. Vendar je tako odrešilno poslušati in gledati v oči nekoga, ki je pristen, da je povsem vseeno, kaj slišim. Ne morem zamerit, ne morem obsojat, lahko le poslušam in uživam. Ja, uživam. Ker čutim, da je odkrit. In bog, kako to paše. V to se lahko zaljubim, samo s takšno osebo lahko prijateljujem, ga spoznavam, sem. S takšno osebo se lahko povezujem. Čeprav mi marsikaj ni všeč, kar slišim, je ta brutalna odkritost, povedana na primeren način, tako dobra, da ji nikakor ne bom rekla ne. Ker to je tisto, za kar med drugim živim.

Za to gre.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
554 shares