Hej, ti! Nisi samo številka. Tako so te le prepričali. Zaradi nadzora.

Množično. Neskončna izbira vsepovsod. Seveda navidezna. Kajti ko pogledam od blizu, vidim sranje, ‘samo drugo pakovanje’. Človek v tej poplavi vsega, in tega je preveč, zato se izgublja vrednost, resnično začne verjeti, da je le številka.

Opazujem. Na stotine enakih mladenk, žensk, moških. Pravim – na prvi pogled. Po navadi pri njem ostanemo, ker nimamo časa, morda niti ne energije, da se poglabljamo v stvari. In ravno to je narobe. Postajamo površinski, ker je preveč navidezne izbire. A izbire v resnici ni. Iščem dragulje. Vsi smo številke. Jaz sem številka. Ne opazim. Nisem opazen. Izgubljam se v neskončnosti nepomembnosti le zato, ker smo zasičeni z lastnim sranjem.

V roke vzamem daljinca. Sprehajam se po televizijskih kanalih. V rokah imam telefon, prevečkrat. Brskam po družabnih omrežjih, moja osebnost razpada. Iščem dragulje. Ne najdem ničesar. Imam na voljo vse in še več, a v resnici ni ničesar, kar je vredno. Kdo sem v tej poplavi televizijskih vsebin? Kdo sem in kdo si v poplavi fotografij in selfijev, ki me nagovarjajo iz telefona, ki me vsak dan bolj odvrača od mojega bistva. Moški gledajo v telefone namesto da bi opazovali ženske. In obratno. Bolj smo fokusirani na telefon kot na resnično življenje! Kje je človek? Kam se izgublja njegova pristna vsebina? Zakaj ne vidim nikjer ničesar pristnega? Kako je mogoče, da ne najdem nečesa, kar bi me pritegnilo? Kdo sem? Kdo smo? Samo še številke smo.

Vsak teden se spremenim v obiskovalko neke institucije. Vem, da to sovražiš, ker tega ne maram niti jaz. Izgubljam se v poplavi sivih uslužbencev, ki so pozabili na to, kdo so najprej – ljudje. Nihče me ne uzre kot človeka; važno je le, da moje življenje sledi zapisanim paragrafom nesmiselnih pravil. Znorel bom, moj primer ne gre sem, zakaj me tlačijo v to sranje? Seveda … vsi smo le preklete usrane številke …

Všeč ti je ta ženska. In meni je všeč on. Ne vidi me, ker ne zmore. Pusti ga, mar ne vidiš, da brska po telefonu? Odvisen je, omamljen je. Namerna distrakcija. Poplava ženskih in moških obrazov, nam pa zmanjkuje opreme za prepoznavanje. V prezasičenosti so nam crknili senzorji. Skoraj se vdava, mar ne? In četudi se srečava in se uzreva v očeh drugega, me boš kmalu zamenjal za vse tiste na družabnih omrežjih. Ubijalec razmerjih, mehko varanje, nova diagnoza. To lahko počne vsak. Vsak, ki je šibek, mentalno močnih je vse manj, ker to uči sistem. Ne razmišljaj s svojo glavo, ker boš kaznovan.

Ampak tam spodaj levo pod rebri nekaj utripa. Ne, nisem številka! Več sem. Čutim. Imam dušo. Vreden sem. Spremenil bom vse to. Ja, slišim tvoje bitje srca, moje pravi enako. Ne bova se dala, ker nisva številki. Lahko spremenim vse. Najprej sebe in dvoje dojemanje o številkah in potem lahko spremenim tudi sivega uslužbenca. Sama sem nekoč razbila delček sistema. Za mene ni bilo prostora in ko sem jasno in odločno instituciji in uradnikom izrazila nestrinjanje, so odprli novo mesto, samo za mene. Ne, ne, nimam vplivnih sorodnikov ali prijateljev in ne, nisem spala z direktorjem institucije. Premaknila sem birokracijo, imela sem 20 let.

Utapljamo se v vsem tem, zadaj pa se dogaja uvedba novega reda. Vse bolj postajamo del stvari v metaversu, razčlovečeni, oddaljeni od sebe, utrujeni, stran od svojega središča. Za obljubami o zelenem svetu na nas preži le tehnologija, ki je uvedena pod pretvezo lahkotnejšega bivanja, a v resnici jemlje dušo, dih, svobodo in vse naše pravice. Popoln nadzor. Zato, da bomo lahko sprocesirani in posledično vodeni, ne več ljudje z dušo. Avtoriteta in samostojnost nista zaželeni, zaželena je popolna podreditev.

Povej mi, koliko si si vreden?

Zato se zbudi. Vstani. Ne daj se. Nisi številka v tem sistemu. Si človek s sanjami, s strastjo, s srcem in dušo, ki ti neprenehoma šepetata. Začni komunicirati z njima. Vem, da boš srečnejši.

Ti si junakinja. In ti … si junak.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  

Individualni pogovori, prijava: info@damjanabakaric.com

Kaj delam za vas tukaj.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
382 shares