Zakaj (potencialni) partnerji niso sposobni videti vaše vrednosti?

Je povsem preprosto. Srečate čudovitega moškega ali žensko. Dobesedno vas pretrga na pol, ker tolikšnih častnih značilnosti, širine, globine in vseh potencialov v enem človeku še niste videli.

Zakaj ste sposobni vi to videti, drugi pa ne? Zato, ker ste v stiku s seboj, poznate svoje pomanjkljivosti, ste odprti za nove, ja, ja, prav sem napisala; odprti ste za uzrtje novih svojih pomanjkljivosti, ker ste se pripravljeni učiti. Poznate pa tudi svoje lepote, prednosti, vrline. Po domače; v življenju ste ga že precej nasrkali, se rešili, postali močnejši in še naprej, kljub vsej težkosti, orjete ledino. In ko srečate biser, se vam odpre nov svet. Temu človeku bi dali vse. Navdihnili bi ga, da začne premikati svetove, bili bi ob njem v temi in premočni svetlobi. A potem se zalomi. Zalomi se takrat, ko ta človek ne vidi svoje vrednosti. Ne prepozna sebe v vsej svoji lepoti. Ne vidi tega, kar v njem vidite vi. In ta človek tako ne prepozna niti vaše vrednosti. Razumete zdaj? Vem, da se to sprašujete ves čas. Zato pišem o tem.

Če človek ne spoštuje sebe, se ne ceni, nima samozavesti, si ne zaupa, potem ne more tega razviti niti do vas. Ve na razumski ravni, da ste nekaj posebnega, da ste vredni, vendar ne bo storil ničesar. Vse dokler ne bo uzrl vseh svojih sposobnosti, tega, da je biser. Do takrat pa si bo najverjetneje mislil celo, da je z vami nekaj narobe, češ, kako ste planili nanj in ste mu pripravljeni dati vse. Ne zmore tega ceniti, ker si ne zaupa. Manj si zaupa, kot vi zaupate in verjamete vanj. Ne more vam ničesar vračati. Ker ne verjame vase.

Zato, drage moje in dragi moji, nekdo ne vidi vaše vrednosti. Vem, da se jezite, ker sem se tudi sama. Dokler nisem dojela. Morda počakajte. Stojte še naprej tu. Zakaj pa ne. Vredno je. Takih biserov je malo. Za človeka se zmeraj splača vztrajati. Samo ne pozabite razvijati sebe.

Več o mojih vsebinah v videih na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb Razmerja, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja nova knjiga Pogumna srca je na voljo tule. Samo tu z osebnim posvetilom za vas ali nekoga, ki ga imate radi, ga spoštujete. http://www.berem.si/pogumna-srca/

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
644 shares