Zakaj (potencialni) partnerji niso sposobni videti vaše vrednosti?

Je povsem preprosto. Srečate čudovitega moškega ali žensko. Dobesedno vas pretrga na pol, ker tolikšnih častnih značilnosti, širine, globine in vseh potencialov v enem človeku še niste videli.

Zakaj ste sposobni vi to videti, drugi pa ne? Zato, ker ste v stiku s seboj, poznate svoje pomanjkljivosti, ste odprti za nove, ja, ja, prav sem napisala; odprti ste za uzrtje novih svojih pomanjkljivosti, ker ste se pripravljeni učiti. Poznate pa tudi svoje lepote, prednosti, vrline. Po domače; v življenju ste ga že precej nasrkali, se rešili, postali močnejši in še naprej, kljub vsej težkosti, orjete ledino. In ko srečate biser, se vam odpre nov svet. Temu človeku bi dali vse. Navdihnili bi ga, da začne premikati svetove, bili bi ob njem v temi in premočni svetlobi. A potem se zalomi. Zalomi se takrat, ko ta človek ne vidi svoje vrednosti. Ne prepozna sebe v vsej svoji lepoti. Ne vidi tega, kar v njem vidite vi. In ta človek tako ne prepozna niti vaše vrednosti. Razumete zdaj? Vem, da se to sprašujete ves čas. Zato pišem o tem.

Če človek ne spoštuje sebe, se ne ceni, nima samozavesti, si ne zaupa, potem ne more tega razviti niti do vas. Ve na razumski ravni, da ste nekaj posebnega, da ste vredni, vendar ne bo storil ničesar. Vse dokler ne bo uzrl vseh svojih sposobnosti, tega, da je biser. Do takrat pa si bo najverjetneje mislil celo, da je z vami nekaj narobe, češ, kako ste planili nanj in ste mu pripravljeni dati vse. Ne zmore tega ceniti, ker si ne zaupa. Manj si zaupa, kot vi zaupate in verjamete vanj. Ne more vam ničesar vračati. Ker ne verjame vase.

Človek vam ne more dati tistega, kar nima. Zapomnimo si to. Še posebej v ljubezenskih razmerjih.

Zato, drage moje in dragi moji, nekdo ne vidi vaše vrednosti. Vem, da se jezite, ker sem se tudi sama. Dokler nisem dojela. Morda počakajte. Stojte še naprej tu. Zakaj pa ne. Vredno je. Takih biserov je malo. Za človeka se zmeraj splača vztrajati. Samo ne pozabite razvijati sebe.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
674 shares