Človek, ne boj se lepih reči z ljudmi

Vse bolj se mi dozdeva, da ljudje nimamo toliko osebnih preglavic s težavami. Ne, ne. Vse bolj se mi zdi, da imamo težave z lepimi rečmi. Z dobrimi. Z nečim, kar nam spodnese tla pod nogami.

Spodnese nam jih pa predvsem zato, ker se nam v življenju zgodi nekaj zunaj ustaljenih tirnic, cone udobja, in ta hudimana stvar je – lepa, nora, filmska. In takrat nas vrže. Nemalo jih pobegne, ker menijo, da si ne zaslužijo česa tako dobrega in norega, tako osvežujočega, spet drugi temu ne zaupajo, saj življenje ni takšno, mar ne? Ne more se nekaj kar tako zgoditi, še posebej ne nekaj tako norega, lepega, dobrega, za umret osvobajajočega. Gremo raje v rutino, tja, kjer je vse poznano, mirno, sivo – ziher je ziher. Zakaj bi tvegali ta neverjetni fantastičen moment – zakaj bi karkoli spreminjali? Ojej. Se hecaš, ne?

Ah. In potem se človek, ki mu je življenje namenilo nekaj fantastičnih trenutkov, maltretira z mislimi kaj bodo rekli drugi, to ni družbeno sprejemljivo (kaj???), tako ne gre, moram ostati v starih tirnicah, ki so ‘ziher’ … bla bla bla, vse dokler dokončno ne zaj*** izvrstne, enkratne, največkrat neponovljive priložnosti.

Ti, povej mi, si resen? Res tako misliš?

Življenje teče. Redko se zgodi kaj tako noro fantastičnega, da pride kot strela z jasnega na dober način. Ne bodi nor, da izpuščaš takšne trenutke, kajti to je bistvo življenja. Eni imajo to možnost, eni ne, ti si ta, ki jo je dobil. Zdi se mi, da je tvoja dolžnost, da jo zgrabiš z vsem srcem, dušo in mišicami. Se tebi ne?

Srečno!

Več o mojih vsebinah v videih na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše in Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Svetovalka za osebni razvoj. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
790 shares