Tekaš za tistimi, ki te ne marajo, in ne ceniš tistih, ki se trudijo zate? Se osredotočaš na ‘slabo’, dobrega pa ne vidiš?

Ljudje smo hecni; koliko energije in časa namenimo ljudem, ki za nas ne storijo praktično ničesar, ali še huje, nas vlečejo dol, nam jemljejo energijo, ali pa pridejo le takrat, ko nas potrebujejo.

Prav hecno. Dajemo jim priložnosti. Nekaj v nas se podreja tem ljudem. Otroštvo. Zagotovo. Vem, siti ste tega otroštva in travm ter staršev in skrbnikov, s pomočjo katerih ravnanja ste se že zelo zgodaj odločili za svoje življenjske scenarije. Vem. Tudi jaz sem sita tega. Vendar, poglejmo se. Koliko energije, časa, trpljenja, žalosti, besa, jeze in solz gre za ljudi, ki, oprostite, niso vredni treh sekund naših misli, kaj šele občutkov.

Medtem ko ljudi, ki nas imajo zares radi, ki so za nas tu, ob katerih se lahko razvijamo, ne cenimo toliko. Jih jemljemo za samoumevne. Oni so že osvojeni, oni so že ‘naši’, mar ne? Uff, ne gre tako. To pove o nas veliko, precej. Predvsem to, da na čustveni ravni nimamo še urejene svoje notranjosti. Ne cenimo sebe, ne spoštujemo se, nimamo se radi.

Enako velja za ‘slabe’ stvari. Koliko časa namenimo takšnim dogodkom in koliko časa namenimo ‘dobrim’, ‘lepim’ dogodkom? Ko se zgodi kaj po našem mišljenju slabega, to opevamo dneve, tedne, mesece, morda se tega spominjamo leta!? Medtem ko o dobrih stvareh ne razglabljamo. Zamahnemo z roko in gremo naprej. Nikakor o njih ne meljemo dneve, tedne, mesece, kaj šele leta, ne?

Veš, na kaj mislim?

Obrni ploščo. Naredi že nekaj in bodi hvaležen za ljudi, ki jih zanimaš, ki jim je mar za tebe, in ki so tu ter se trudijo. Odpikaj vse ostale, ki jim je vseeno zate. In najprej pri dogodkih preveri, če so res ‘slabi’ … potem pa opevaj domnevno dobre stvari in uspehe, vsak dan. Boš videl/a, kaj se bo zgodilo.

Sama to treniram na vsakodnevni ravni. Postaja vse bolje in bolje. In še huje, kaj kmalu človek sprevidi, da je v vsem slabem ogromno dobrega. Na koncu bo sprevidel še, da slabih stvari sploh ni …

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.si, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
537 shares