Tekaš za tistimi, ki te ne marajo, in ne ceniš tistih, ki se trudijo zate? Se osredotočaš na ‘slabo’, dobrega pa ne vidiš?

Ljudje smo hecni; koliko energije in časa namenimo ljudem, ki za nas ne storijo praktično ničesar, ali še huje, nas vlečejo dol, nam jemljejo energijo, ali pa pridejo le takrat, ko nas potrebujejo.

Prav hecno. Dajemo jim priložnosti. Nekaj v nas se podreja tem ljudem. Otroštvo. Zagotovo. Vem, siti ste tega otroštva in travm ter staršev in skrbnikov, s pomočjo katerih ravnanja ste se že zelo zgodaj odločili za svoje življenjske scenarije. Vem. Tudi jaz sem sita tega. Vendar, poglejmo se. Koliko energije, časa, trpljenja, žalosti, besa, jeze in solz gre za ljudi, ki, oprostite, niso vredni treh sekund naših misli, kaj šele občutkov.

Medtem ko ljudi, ki nas imajo zares radi, ki so za nas tu, ob katerih se lahko razvijamo, ne cenimo toliko. Jih jemljemo za samoumevne. Oni so že osvojeni, oni so že ‘naši’, mar ne? Uff, ne gre tako. To pove o nas veliko, precej. Predvsem to, da na čustveni ravni nimamo še urejene svoje notranjosti. Ne cenimo sebe, ne spoštujemo se, nimamo se radi.

Enako velja za ‘slabe’ stvari. Koliko časa namenimo takšnim dogodkom in koliko časa namenimo ‘dobrim’, ‘lepim’ dogodkom? Ko se zgodi kaj po našem mišljenju slabega, to opevamo dneve, tedne, mesece, morda se tega spominjamo leta!? Medtem ko o dobrih stvareh ne razglabljamo. Zamahnemo z roko in gremo naprej. Nikakor o njih ne meljemo dneve, tedne, mesece, kaj šele leta, ne?

Veš, na kaj mislim?

Obrni ploščo. Naredi že nekaj in bodi hvaležen za ljudi, ki jih zanimaš, ki jim je mar za tebe, in ki so tu ter se trudijo. Odpikaj vse ostale, ki jim je vseeno zate. In najprej pri dogodkih preveri, če so res ‘slabi’ … potem pa opevaj domnevno dobre stvari in uspehe, vsak dan. Boš videl/a, kaj se bo zgodilo.

Sama to treniram na vsakodnevni ravni. Postaja vse bolje in bolje. In še huje, kaj kmalu človek sprevidi, da je v vsem slabem ogromno dobrega. Na koncu bo sprevidel še, da slabih stvari sploh ni …

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Individualni pogovori: info@berem.damjanabakaric.com

Damjana Bakarič

Foto: Rakičević Nenad

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
16 shares