Tekaš za tistimi, ki te ne marajo, in ne ceniš tistih, ki se trudijo zate? Se osredotočaš na ‘slabo’, dobrega pa ne vidiš?

Vem, da se prepoznaš. In vem, da veš, da si butast, ker to počneš. In res si.

Ljudje smo hecni; koliko energije in časa namenimo ljudem, ki za nas ne storijo praktično ničesar, ali še huje, nas vlečejo dol, nam jemljejo energijo, ali pa pridejo le takrat, ko nas potrebujejo. Prav hecno. Dajemo jim priložnosti. Nekaj v nas se podreja tem ljudem. Otroštvo. Zagotovo. Vem, siti ste tega otroštva in travm ter staršev in skrbnikov, s pomočjo katerih ravnanja ste se že zelo zgodaj odločili za svoje življenjske scenarije. Vem. Tudi jaz sem sita tega. Vendar, poglejmo se. Koliko energije, časa, trpljenja, žalosti, besa, jeze in solz gre za ljudi, ki, oprostite, niso vredni treh sekund naših misli, kaj šele občutkov.

Medtem ko ljudi, ki nas imajo zares radi, ki so za nas tu, ob katerih se lahko razvijamo, ne cenimo toliko. Jih jemljemo za samoumevne. Oni so že osvojeni, oni so že ‘naši’, mar ne? Uff, ne gre tako. To pove o nas veliko, precej. Predvsem to, da na čustveni ravni nimamo še urejene svoje notranjosti. Ne cenimo sebe, ne spoštujemo se, nimamo se radi.

Enako velja za ‘slabe’ stvari. Koliko časa namenimo takšnim dogodkom in koliko časa namenimo ‘dobrim’, ‘lepim’ dogodkom? Ko se zgodi kaj po našem mišljenju slabega, to opevamo dneve, tedne, mesece, morda se tega spominjamo leta!? Medtem ko o dobrih stvareh ne razglabljamo. Zamahnemo z roko in gremo naprej. Nikakor o njih ne meljemo dneve, tedne, mesece, kaj šele leta, ne?

Saj si dojel/a mojo poanto?

Obrni ploščo. Naredi že nekaj in bodi hvaležen za ljudi, ki jih zanimaš, ki jim je mar za tebe, in ki so tu ter se trudijo. Odpikaj vse ostale, ki jim je vseeno zate. In najprej pri dogodkih preveri, če so res ‘slabi’ … potem pa opevaj domnevno dobre stvari in uspehe, vsak dan. Boš videl/a, kaj se bo zgodilo.

Sama to treniram na vsakodnevni ravni. Postaja vse bolje in bolje.

 

Več o mojih vsebinah v videih na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Tags: carosuel small

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
242 shares