Ko pride, te ujame nepripravljenega. Ne verjameš. Dvomiš. Vendar prvič doživljaš tako. Kako se boš odločil?

Sem želela napisati reči, o katerih sem le slišala na daleč; meni se niso dogodile. O katerih sem gledala v filmih in brala v življenjskih zgodbah, ki so bile dobre, srečne. Temu sem se smejala, češ, da to ne obstaja, da tega ni, da je nemogoče … v resnici pa sem doživela toliko slabih reči, da nisem verjela, da se meni lahko zgodi kaj tako pristnega, čudovitega …

Gledam ga, ko govori. Ponavadi težko dolgo zadržim pogled, v njegovih očeh pa se povsem namenoma izgubim. Rada grem v njih. Posrkajo me vase, v hipu pozabim na vse okoli sebe; nič ne obstaja, ničesar ni. Le gledam te oči. Doživljam tisto, po čemer sem hrepenela vsa ta leta zavedno in nezavedno in ne morem in ne morem doumeti, da je vse to zdaj tu. Na začetku sem zgrabila z obema rokama … sedaj sem v drugi fazi; v tisti, kjer je pretežko, vsa ta čustva, bolečina, samota, se odpirajo, da jim pomaham v slovo. Bojim se. Ne vem, če zmorem. Najraje bi zbežala.

Ko mi pripoveduje lepe reči, mu ne verjamem več. Ko reče ali pokaže, da sem dragocena, v mislih zamahnem z roko in si rečem, da laže. Premerjam njegov pogled in besede, ki jih izreka. Gledam dejanja. Ponavadi obvladam. Tukaj z njim sem sedaj izgubljena. Med smehom mi tečejo solze, ki jih izpira bolečina. Bolečina, ker ne morem verjeti, da je lahko tako. Samo sem, ne zmorem koraka, ne zmorem ga prijeti za roko, ne zmorem ga poljubiti. Ne zmorem se zariti vanj, v njegovo telo, v njegovega duha, njegove misli, njegov svet. Želim si tako močno, tako si še nisem želela, a ne zmorem. Tokrat ne zmorem. Ne upam. Strah me je.

On razume vse. On je izziv. On ve, on zna. Je prvi, ki bi mu dovolila, da me vodi, prvi, h kateremu sem se usedla na ‘štango’ od ‘bicikla’, da sva hitreje prišla do cilja. Je prvi, ki ima vso to notranjo širino, ki sem jo iskala toliko let. V vsem je prvi. In jaz ne vem, kaj naj, ker si ničesar ne upam več. Z njim sem kot otrok, ki ne zna niti koraka. Prej sem osvajala zemlje. In bila prepričana, da nekaj vem …

On me odkriva, z njim tako boleče spoznavam svoje bistvo, svojo srčiko, da ni besed, ki bi to opisale. Gledam ga, to je čas mojega življenja, želim si vse z njim, a ničesar ne storim.

In ko mi omeni njo, se ne spoznam več, ker me zaboli. Ne maram ljubosumja, menim, da ljubezen nima veliko opravka z njim, a mene zaboli. Ko omeni tretjo, me zaboli. A se zlažem in mu rečem, seveda, pojdi, zakaj pa ne. Odrivam ga stran. Ko mu želim to povedati, izbrišem sporočilo. Ne želim ga omejevati, kajti ljubezen je zmeraj svobodna. In potem zopet ne razumem, zakaj me boli, ko o drugih govori. Mi želi kaj povedati? Ne upam, ne vprašam. Raje ga odrinem stran.

Stojim sama sredi bistva življenja. To je to, na kar vsi čakamo. Pride ali pa ne pride. Vse se vrti okoli mene. Toliko občutkov, predvsem lepih, da me grabi strah. Sprašujem, dvomim, on mi pravi, da ni potrebna drama. Da je vse v redu. Ne verjamem besedam. Verjamem pa njegovim očem. Kdo mi nagaja? Kdo me ovira? Strah in pretekla bolečina. To, da sem sama previharila najhujše viharje in ne morem verjeti, da je nekomu res lahko mar.

Ne vem, kaj bom. Stojim med vrati. Odhajam. A ne želim oditi. Potrebujem ga, da mi stoji ob strani, ko bi uredila še zadnji neporavnan del sebe. Sama ne morem. Potrebujem le, da stoji ob meni, potem lahko rešim vse. A ga ne želim obremenjevati. Želim si, da ne storim koraka stran. Vendar ne vem, kako se bo odločila noga. Ker ne vem, če me bo ujel za roko.

Iz odlomka poglavja življenja.

Več o mojih vsebinah v videih na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

 

Related Posts

by
O meni
Previous Post Next Post
184 shares

Išči po koledarju

april 2019
P T S Č P S N
« Mar   Maj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930