Ženske, negujte sebe, zaupajte si in krepite ljubezen do sebe

Vseeno mi je za osmi marec, ker menim, da bi si to morale početi vse leto, vsak dan. Vsako jutro, opoldne in zvečer. Še posebej takrat, ko nase zaradi obveznosti pozabimo.

 1. Neguj se vsak dan. Svoje srce, dušo.
 2. Vsak dan nekaj naredi za sebe.
 3. Poskrbi, da je humor del tvojega življenja. Precejšen del.
 4. Bodi sama sebi najboljši starš, prijateljica in partner.
 5. Poišči ljubezen v sebi, zakoplji se vanjo, plavaj v njej, dihaj v njej.
 6. Ne dajaj se ljudem, ki si te ne zaslužijo.
 7. Ne obremenjuj se z ljudmi in situacijami, na katere nimaš vpliva.
 8. Ne teci za pozornostjo moških ali žensk, ki ti je ne želijo dati. Osredotoči se na tiste, ki ti jo dajejo.
 9. V ljubezenskih in v katerih koli odnosih ne pristajaj niti na pikico manj, kot daješ sama. Razumeš? Ponovi si ta stavek večkrat. Seveda lahko daš ti na nekem področju, on ali ona pa na drugem, pomembno je ravnovesje.
 10. Ne bodi rešiteljica svojemu moškemu (ali ženski). Je odrasel, se bo rešil sam. Tvoja vloga je, da stojiš ob strani in preigravaš manke iz otroštva z njim, a brez potuhe! Da si učiteljica in učenka, zanj velja enako.
 11. Nikoli ne pohodi sebe zaradi drugega.
 12. Zaupaj vase. Verjemi vase. Izražaj svoja čustva. To je osvoboditev. Niti pod razno jih ne tlači. Ker takrat ne boš pristna. Živela boš v laži in tako boš gradila lažno življenje. Pristnost je svoboda. Pristnost, najti sebe, občutiti sebe in se izražati, je življenje po resnici.

Namesto, da ženske tekmujemo med seboj, smo si zavistne, nevoščljive, se uničujemo zaradi gole ljubosumnosti (zadaj v resnici strah, nezaupanje vase in slaba sampopodba) raje stopimo skupaj in spremenimo sebe ter svet na bolje. Imamo to moč, za katero menimo, da smo jo izgubile.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.si, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
623 shares