Kako?, Tom Stone

Preproste tehnike, s katerimi boste presegli svoj ego in sprostili čustveno bolečino iz preteklosti.

Glede na vse nas, kdo smo, kaj smo, ter na naše odnose, ki jih imamo z drugimi, je to najosnovnejša knjiga, ki bi jo moral prebrati in razumeti vsak, ki mu ni vseeno zase.

Avtor se je v življenju med drugim posvečal temu, kako svoje trpljenje lahko spremenimo v radost. V tej knjigi je zbral najbolj učinkovite tehnike, s katerimi lahko dosežemo globoke in trajne spremembe v življenju. Bistvo je, da se skušamo čim bolj spontano odzivati (in ne reagirati) na potrebe vsakega trenutka in polnosti svojega bitja, iz bistva svoje biti, bi dodala sama.

V tej knjigi lahko odkrijemo, ni pa nujno, odvisno, kakšen bralec ste in kako boste dojeli stvari. Spoznali bomo ovire, ki nam preprečujejo, da bi živeli v stanju čiste zavesti, osem tehnik za doseganje te čiste zavesti, kako odpraviti poistovetenja, ki sestavljajo naš ego, kako odpraviti nerešeno čustveno bolečino, ki se je nakopičila v našem telesu, kako se osvoboditi misli in navad, s katerimi si mečemo polena pod noge, globoka spoznanja o 12 temeljnih pogojnih odzivih, ki oblikujejo človekove navade in kako lahko razvijemo stanje vedenja in gotovosti globoko v sebi.

Sama bi dejala, da je osnova vsega vedenje, da je vse negotovo in da je naša dokončnost, smrt, edina, ki je gotova. Znotraj tega pa lahko ustvarjamo čudeže, in to vsak dan.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
7 shares