Radost in vznesenost sta najboljši možganski ljubici

Možgani meljejo. Skrbem dovolimo, da nas okupirajo. Obveznosti nas požirajo. Sami postajamo ujetniki vsega tega, a v resnici smo le ujetniki – sebe. To, kar dovoliš, tako bo. Kakor dovoliš drugim, da delajo s tabo, s tem jih dobesedno učiš, kako naj ravnajo s tabo. Možgani toliko meljejo, da so popolnoma suhi, kot žaganje. In zato je nujno, da se ustavimo in v svoje življenje spet povabimo njiju. Najboljši možganski ljubici vseh časov. Gospo Radost in Gospo Vznesenost.

Zakaj?

Ker sta Radost in Vznesenost sila pomembni. Odrasel človek z nima redko ljubimka, sebe tako dobesedno izmaličuje. Odrasli ljudje smo res hecni – za radost in vznesenost potrebujemo razloge, pa še takrat nas peče vest in občutimo krivdo, kadar smo kar tako dobre volje ali se počutimo vznesene kot so lahko vzneseni otroci.  Ne, ne. Si mislimo. Ne smem se takole veseliti, saj imam še toliko za postoriti. In če se bom preveč veselil, bo nadme zagotovo prišel velik kup nesreče. Ljudje se bojimo biti radostni brez razloga! Ker, bodimo iskreni, občutki radosti (vsaj pri meni) nemalokrat pridejo na prvi pogled prav brez razloga. In takrat, namesto da bi se povsem pustili zapeljati tej izvrstni ljubimki, raje začnemo analizirat, zakaj se tako počutimo. Kje za vraga tiči past. Mojstrstvo prve vrste – s tem zagotovo preženeš to ljubico za precej časa.

Zato, ko začutimo radost ali vznesenost, morda prideta obe; pogostimo ju, sprejmimo ju z lepo dobrodošlico, zakopljimo se vanju in se dobesedno ljubimo z njima. Tako bosta prihajali pogosteje. Občutke krivde lahko odpustimo, naj gredo na dopust, saj delajo tako ali tako vse dni, pa še nesramno dragi so. Zaplešimo ta tango z Radostjo in Vznesenostjo. In ko bosta že na vratih za odhajanje, ker se bomo od plesa verjetno utrudili, ju malo zadržimo s spominom na sebe, ko smo bili otroci. Ko smo v vsem videli veselje, radost, srečo, vznesenost. Ko nas je navdušilo opazovanje snežinke, kako drsi po oknu. Ali kapljice dežja, ki pršijo med poletnim soncem. Ko nas je popolnoma navdušila sosedova mačka, ki se je leno pretegovala na našem stopnišču. In morda bosta možganski ljubici na vratih tokrat postali malo dlje. In se še raje vračali.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
183 shares