Pridne ženske in ustrežljivke ne pridejo nikamor. Ženske, ki vedo, kaj želijo, pridejo kamorkoli. Prve zbolijo, druge živijo.

Če daješ le ti , ženska, nazaj pa ne dobiš ničesar, to ni v redu. To ne gre. Morda misliš, da gre, a v resnici lažeš sebi.  Če si pridna in ustrežljiva, te nihče ne bo cenil. Najmanj pa moški, o tem sem prepričana. Tudi v službi te ne bodo spoštovali. Nalagali ti bodo vse več in več dela, na koncu boš zaradi vseh odnosov, ki jih vodiš in v katerih le strežeš, izgorela. Ker pozabljaš nase. Sama se ne zmeniš zase, zakaj bi se potem kdo drug zmenil zate? Z odnosom do sebe druge učiš, kako naj ravnajo s tabo. Pazi! Ustrežljivke in pridne lahko tudi lajajo. Vendar so še zmeraj ustrežljivke, predpražniki. Ne, ker si pridna in ustrežljiva te ne bodo cenili, kaj šele spoštovali. Vračal ti ne bo nihče ničesar, kar daješ, ker bodo ocenili, da si samoumevna, ker bodo čutili, da se nimaš rada. Začutili bodo, da se ne spoštuješ. Draga moja, če to delaš s svojim moškim, si bo na tebi kmalu začel brisati noge, da ne zapišem še kaj hujšega.

Ženska, ki se ceni, je prijazna ženska, ki ne igra igric, le ve, koliko je vredna.

Zato moraš najprej spremeniti odnos do sebe. Ko bo ustrežljivka spremenila odnos do sebe na bolje, in sicer tako, da bo sebe začela resnično spoštovati, svoje potrebe in tudi želje, ji bomo spremenili naziv. Potem bo to ženska, ki ve, koliko je vredna, se ima rada in se spoštuje ter zahteva približno enako nazaj. Od svojega partnerja zahteva enako veliko truda, kot ga daje sama in ga je pripravljena dajati sama. Če tega ne dobi, odide. Da, da. Prav ste prebrali. Odide. Globje in širše ko kopljem, bolj zadevam ob omejena, ponižujoča in patriarhalna razmišljanja, ki so zelo globoko v tej družbi še zmeraj prisotna. Za mene ima močna ženska, ki ve, kaj želi,  pozitivno konotacijo.  V tej družbi nemalokrat velja za ‘težko’, ‘zateženo’. ‘Bitch’, ji pravijo. Mrha jo prevajamo. V resnici je to pametna ženska, ki pozna svojo vrednost in si ne dovoli kratiti svojih osebnih pravic. Je dobra ženska. Ki ve, kaj hoče. Je prijazna. Spoštljiva. Vendar jasna. Da. In želi to, kar daje, tudi nazaj; recipročnost in vzajemnost, jasnost, doslednost. Zelo jasno svojemu moškemu pove, kaj želi. Dan za dnem mu nakazuje. Nekateri moški brez tega, da si žensko podredijo, sploh ne začutijo svoje vrednosti. Le moški, ki spoštuje sebe, bo zmožen spoštovati tudi svojo izbranko. Nekateri moški celo menijo, da so oni glavna nagrada, četudi v razmerje ne vlagajo ničesar. Ženske, ne bodite predpražniki.

Spremeni delovanje in dojemanje sebe

Zatorej. Draga ženska. Ti, ki si ustrežljiva. Ki narediš vse. Ki vlagaš in se trudiš, nazaj pa ne dobiš ničesar. Ustavi se. Takšne te ne bo nihče spoštoval.  Tudi ljubil te ne bo. Nič ne bo naredil zate. Priznaj, v resnici se še sama ne spoštuješ. In niti malo te ne bo spoštoval tvoj moški. Zatorej razmisli, kaj hočeš. Bodi prijazna. Spoštljiva. Jasna. Zahtevaj svoje. Nič manj od tega. Napaka pridne ustrežljivke je, da se boji ostati sama. In tako zelo si želi partnerstva in ljubezenskega razmerja, da je pripravljena za to storiti vse. In to se čuti. To odbija. Vse smo se kdaj znašle v tem, priznajmo si.  Ko se moški minimalno potrudi, mu ona nemudoma razprostre rdečo preprogo in ga obravnava kot priležnica obravnava svojega kralja. Močna in pametna ženska, ki se ceni, ve, da lahko živi brez moškega, dokler ne najde tistega, ki bo pripravljen za enakovreden odnos, kjer delata in se trudita oba. Ljubezen je proces, ne stanje, ki te zadene in je. Partnerski odnos ni odnos starš – otrok.

Cilj: Midva sva. Delava. Rasteva.

Partnerski odnos naj bi bil odnos med dvema odraslima osebama, ki imata še pomanjkljivosti in disfunkcionalnosti, ker jih imamo vsi, vendar jima je jasno, da morata delat in vlagat ter preigrat ključne manke iz otroštva, ki v razmerju tako močno zmeraj udarijo na plan. Si stojita ob strani. Se podpirata, a si ne dajeta potuhe. Skupaj in vsak zase rasteta ter se razvijata. Sta pozorna in se poslušata, kajti šele ko nekoga razumemo v njegovo globino, ga lahko ljubimo. Temu pravimo čustvena in mentalna zrelost. In tako sta eden drugemu nagrada. In seveda – sebi.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
9.8K shares