Kolumna: Ko v igro prideta poželjivost in spolna strast, ne nori preveč, ker ta dva še nikoli nista imela opravka z razumom. Pomembno je, da se tega zavedaš, sprejmeš in na koncu iz tega nekaj potegneš.

Res smo hecne. Ženske. Delamo neumnosti, ker se nam nekdo zazdi poželjiv ali se vanj zaljubimo, morda mislimo, da smo se. Saj je isto. Ni razlike. Ne glede na to, kaj si dosegel v življenju, si na področju ljubezenskih in seksualnih delovanj popoln analfabet vsakokrat, ko te zadene. Tista puščica, ki kar prileti, ne da bi te nanjo kdor koli prej opozoril. Dejstvo je, da racionalno premoremo precej, medtem ko se ljubezensko (vsaj na začetku, brez katerega ni nobenega razmerja) in seksualno življenje na žalost dogajata zunaj tega polja. Zmeraj je tako bilo in vedno bo. Ostanemo goli. Počutimo se ranljive. Na vso silo želimo zbežati iz tega, ker se bojimo, da bo bolelo. A ne gre. In ker ne gre, predlagam da to stanje maksimalno izkoristimo. Usedimo se, osredotočimo in oglejmo si to predstavo.

Prosim pa nas, vse ženske, samo eno. Ko ta hudi šus mine, se dajmo toliko osredotočit in si ne dovolimo, da bi z nami pometali ranjenci, ki se svojih ran ne zavedajo. Vsi smo ranjeni, a če se ran zavedaš, stvari rešiš. Če se jih ne, je vse nemogoče. Slišim jih, doživljam jih, berem o njih. Ljubezenska razmerja, v katerih ni kančka ljubezni. A mene še vedno vleče k njemu. Čeprav vem, da ni sposoben ničesar globljega. Rešiteljice! Ustrežljivke! Pa, dajmo, zbudimo se! Ja, vem, da je privlačen in seksi, in ti si se zaljubila, ali pa misliš, da si se, in vem, da se je temu neskončno težko upreti, ker srce in seksualni demon ne izbirata po pameti, žal. A obljubi mi eno; takoj ko se zbudiš, steci stran, kar te nesejo noge. Seveda, če je to potrebno. Če se imata dobro skupaj, če stvari lepo padejo na svoje mesto, če tvoja lučka gori močno in je varna, ostani in gradi, razvijaj se, zrcali se v njem. Če pa naveza vzbuja nerazrešitev, je škoda  vseh tvojih let izkušenj in ukvarjanja s seboj in teh ran, ki si jih že pozdravila, da bi zdaj dovolila nekomu, ki v sebe še pogledati noče, da ti odpre kakšno od teh ran ali celo zareže novo. Ni vredno!

In tako morda prejmemo še in še novih porcij, ki le poglabljajo rane, dokler pobesneli strasti in poželjivosti ne rečemo ne. Razen! Ko se končno srečamo z moškim, ki se vsega zaveda in s katerim sva na tako podobni ravni, da se odločiva za preigravanje vseh mankov, ki jih prinašava oba. Strah naju je, vem. A kljub njemu sva se odločila za pogum. Tukaj se odprejo vrata tudi v najboljši možni seks, ne ‘le’ na višjo čustveno raven. O, ja. Nagrada za zaje**** trud je velikanska. Med na koncu je zmeraj tisti, ki se ga najbolj dolgo liže. Mleko teče, sicer ne v potokih, a je venomer na voljo, mic po mic. In midva ne bova lačna.

Baje takšnih ni, mi prišepne znanec, medtem ko si zreva v oči, pijeva kavo in se zibava v ritmu blazno dobrega komada. So, mu pribijem. Kako le? Saj veš, da je večina moških popolnoma čustveno nepismenih. Vseeno napišem tole kolumno do konca, kljub znančevemu črnemu pogledu.

Jezi me, da padamo. Res je, srcu in poželjivosti se ne da ukazovati. Zato moramo večkrat na led in verjemite mi, še bomo šle. Tako pač je, takšno je življenje. Na površini se reči med ljudmi in v odnosih zmeraj zdijo drugačne, kot v resnici so. Zadaj in globlje so lačna srca, poželjivost, strast, ki se ji je nemogoče upreti in ki nimajo nikakršne zveze s pametjo. Veš, da ni zate, pa vseeno rineš. Nihče ne ve, zakaj. Ne, ne, tudi ljudje, ki so uradno poklicani za to, da dajejo odgovore, o tem pojma nimajo. To je nad razumom. Prej ko se s tem soočimo in sprijaznimo, bolj zdravo bomo ravnali s seboj. Nežno in razumevajoče. V ljubezni, hm, ne, v strasti, želji po drugem, zaljubljenosti, delamo kupe napak. Vedno je bilo tako, je in bo. Vendar računam na to, da tega ne boš vlekla v neskončnost. Zdaj si že nekaj dala skozi, si pametnejša, modrejša. Odpusti si norosti, spodrsljaje, kajti v želji po nekom vsi delamo največje neumnosti, budalaštine, napake, idiotizme tega sveta. Je bilo, je in bo tako. Ni se treba tega sramovat. Lahko pa zadihamo, se pogledamo, soočimo, si priznamo in sprejmemo. O, tudi lepo je. Zna biti. Ta strast, ki se zbudi. To ženskost, za katero si mislila, da je več ni, začutiš, plešeš z njo. Če se vsega zavedaš, potem poberi te vrhove, uživaj, in vseeno čuvaj svoje srce. Itak si notri, zdaj še ne moreš ven. A takoj, ko boš videla vrata, ki so se vsaj malo odprla, steci.

Sama sem po eni strani do sebe še zmeraj preveč kritična. Ne morem pozabiti, da sem počela budalaštine, ko je šlo za poželjivost in zaljubljenost, prepričana, da se naslednjič to ne bo več zgodilo. Seveda je vsakič znova moje škode manj, pa vendarle mi spodrsne. Ker sem strastna, kozoroginja v podznaku škorpijona, ki vedno čuti tiste najbolj nevarne,  strastne in nevidne niti, ki se lahko zategnejo okoli moje glave in srca. Še huje. Sama v človeku vidim toliko strasti in lepote, ki je sam morda sploh ne zazna. Pač, te senzorje imam razvite. In potem, saj veste, kaj iz lahko tega sledi. Nikakor ne mir in ravnovesje, temveč občasne mini nevihte strasti. Na srečo imam sebe toliko pod nadzorom, da so mini in kratke. Pa tudi, priznam, popuščam jim in včasih kakšno zanetim sama, ker je v njih neizrekljiva moč novih spoznanj o življenju, odnosih in lepoti, ki se lahko zgodi med mano in njim. Temu se nočem upirati, čeprav me je strah. Strah, da postanem ranljiva, ko bom ljubila.

Še posebej zaje**** je, če je ženska odkrita in pristna, ker potem je vsakemu moškemu, ki ga sreča, tudi jasno ogledalo. In ko potegnem karte življenja, ki jih zmeraj vsaj malo premešam,  spoznam, da večina moških sebe še zmeraj noče uzreti. Kakšna škoda, si mislim, in si predstavljam, kaj vse bi lahko počela z njim. Uff.

Več o mojih vsebinah tudi tukaj: https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič, avtorica uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. 

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
214 shares