Kolumna: Empatična ženska. Ženska, ki izraža čustva. Ne, ne. Ni nora. Le ve, kdo je in kaj želi. Igre z maskami je ne zanimajo več.

Slišim, berem. Da je z žensko, ki čuti, nekaj narobe. Preveč občutljiva. Preveč je padla noter. Preveč intenzivna. Preveč, preveč, preveč. Kdo, za hudiča, je merilo, da je nečesa preveč? Potem si rečem, ne. Ne bo držalo.

Kdo je ženska, ki čuti? Ali pa človek, ki čuti? Ki je izrazito empatična. Kakšna je? Je ona resnično ‘pain in the ass’  za moškega ali je v resnici nekaj najboljšega, kar se mu lahko zgodi? Je nekje vmes? Odvisno, kdo je moški na drugi strani, kakšen je. Seveda, razumljivo. Vsak po svoje.

Zdi se, da je s strani moških precejkrat nesprejeta. Nerazumljena. Imajo jo za preveč intenzivno. Čudno. Da ne zapišem še kaj hujšega. In zakaj je takšna? Je res čudaška, ker izraža čustva in ve, kaj želi? Zdi se mi, da ne. Le čuti. Ima izrazito čustveno inteligenco in empatijo. ‘Cross my heart’.

Kakšna je pravzaprav  takšna ženska? Po svoji stari navadi bom stvari zapeljala čim bolj neposredno, čeprav mi marsikdo očita posploševanje, a  ne gre za to. Tisti, ki razume, ve, kaj pišem.

Empatična ženska ali ženska, ki čuti, kar se tiče moških, ve, kaj želi. Ni ji za kratkotrajna razmerja, hecanja, posteljne igrice. Pravzaprav ji ni do nikakršnih igric. Ne zanima jo dajanje z egi. Že od začetka, ja, dragi moji, že od samega začetka je, bodisi v tem z vami popolnoma vsa, ali pa sploh ni. In to jasno in nedvoumno pokaže. Pri njej ni ničesar na pol. Posluša, kaj govori moški. Še bolj gleda njegova dejanja. Veliko sprašuje, kar morda kakšnemu moškemu, še posebej tistemu, ki želi kaj prikriti, ne ustreza. Je pristna in odkrita z moškim. Pove mu vse sproti. In to marsikoga preplaši. Preveč je intenzivna, rečejo. Joj, stari, ta je čisto noter padla. Želi si odgovornega moškega, na katerega se bo lahko zanesla. V hipu, ko začuti, da to morda ni tako, bo že z eno nogo proti izhodu. Moški pri njej hitro dobi ‘vse’, saj vstopa v odnos na polno že na začetku, vendar lahko moški vse to tudi hitro izgubi. Ne, ne. Ni neuravnovešena, morda se zdi na začetku, a ni. Sestavljena je. In ker je, se ne boji, zato si dovoli čutiti. Ja, čutiti, ne preveč misliti. Ker tam je preveč strahov in poti za pobeg. Tudi ona jih pozna, a jih ne jemlje.  Moškega hitro spregleda, v sekundi. V odnosu želi imeti zadovoljene vse plati: čustveno, mentalno, duhovno in seksualno. Ne zanima je tretjina, ne polovica. In zna ljubiti na polno. Zato vse, kar ji reče ali stori moški, jemlje osebno.

Moški običajno tega ne zmorejo, niti ne razumejo. So sicer tudi takšni, ki se empatične ženske ne bojijo. Ki, kljub strahu, vstopijo. Ker so dali nekaj skozi in vedo, s kom imajo opravka. Vedo, da je ona v dobrem donosu s seboj, da ve, kaj želi in da nima več časa, da bi ga trosila za zamaskirane odnose, v katerih nihče prav dobro ne ve, kdo je.

Še več takšnih vsebin pa tukaj:

https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana  Bakarič, avtorica uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, odnosu do sebe in do drugih ter sveta, anksioznih motnjah ter zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. 

Related Posts

by
O meni
Previous Post Next Post
2.8K shares

Išči po koledarju

februar 2019
P T S Č P S N
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728