Kolumna: Empatična ženska. Ženska, ki izraža čustva. Ne, ne. Ni nora. Le ve, kdo je in kaj želi. Igre z maskami je ne zanimajo več.

Slišim, berem. Da je z žensko, ki čuti, nekaj narobe. Preveč občutljiva. Preveč je padla noter. Preveč intenzivna. Preveč, preveč, preveč. Kdo, za hudiča, je merilo, da je nečesa preveč? Potem si rečem, ne. Ne bo držalo.

Kdo je ženska, ki čuti? Ali pa človek, ki čuti? Ki je izrazito empatična. Kakšna je? Je ona resnično ‘pain in the ass’  za moškega ali je v resnici nekaj najboljšega, kar se mu lahko zgodi? Je nekje vmes? Odvisno, kdo je moški na drugi strani, kakšen je. Seveda, razumljivo. Vsak po svoje.

Zdi se, da je s strani moških precejkrat nesprejeta. Nerazumljena. Imajo jo za preveč intenzivno. Čudno. Da ne zapišem še kaj hujšega. In zakaj je takšna? Je res čudaška, ker izraža čustva in ve, kaj želi? Zdi se mi, da ne. Le čuti. Ima izrazito čustveno inteligenco in empatijo. ‘Cross my heart’.

Kakšna je pravzaprav  takšna ženska? Po svoji stari navadi bom stvari zapeljala čim bolj neposredno, čeprav mi marsikdo očita posploševanje, a  ne gre za to. Tisti, ki razume, ve, kaj pišem.

Empatična in ‘močna’ ženska ali ženska, ki čuti sebe in druge, kar se tiče moških, ve, kaj želi. Močna ženska pomeni žensko, ki spoštuje sebe, ve, kdo je, kam gre in kaj si želi. Ve, kaj je zanjo. Ni ji za kratkotrajna razmerja, hecanja, posteljne igrice. Pravzaprav ji ni do nikakršnih igric. Ne zanima jo dajanje z egi. Že od začetka, ja, dragi moji, že od samega začetka je, bodisi v tem z vami popolnoma vsa, ali pa sploh ni. In to jasno in nedvoumno pokaže. Pri njej ni ničesar na pol. Posluša, kaj govori moški. Še bolj gleda njegova dejanja. Veliko sprašuje, kar morda kakšnemu moškemu, še posebej tistemu, ki želi kaj prikriti, ne ustreza. Je pristna in odkrita z moškim. Pove mu vse sproti. In to marsikoga preplaši. Preveč je intenzivna, rečejo. Joj, stari, ta je čisto noter padla. Želi si odgovornega moškega, na katerega se bo lahko zanesla. V hipu, ko začuti, da to morda ni tako, bo že z eno nogo proti izhodu. Moški pri njej hitro dobi ‘vse’, saj vstopa v odnos na polno že na začetku, vendar lahko moški vse to tudi hitro izgubi. Ker ona tudi ‘zahteva’ zase nazaj. Ne, ne. Ni neuravnovešena, morda se zdi na začetku, a ni. Sestavljena je. In ker je, se ne boji, zato si dovoli čutiti. Ja, čutiti, ne preveč misliti. Ker tam je preveč strahov in poti za pobeg. Tudi ona jih pozna, a jih ne jemlje dolgoročno. Morda se na kratko zadane s strahom, ker res ne gre drugače, a se mu zna izviti tako, da gre v nekaj skupaj z njim.  Moškega hitro spregleda, v sekundi. V odnosu želi imeti zadovoljene vse plati: čustveno, mentalno, duhovno in seksualno. Ne zanima je tretjina, ne polovica. In zna ljubiti na polno. Zato vse, kar reče ali stori moški, jemlje osebno.

Veliko moških tega ne zmore, niti ne razumejo. Seveda je kar nekaj takšnih, ki se empatične ženske ne bojijo. Ki, kljub strahu, vstopijo. Ker so dali nekaj skozi in vedo, s kom imajo opravka. Vedo, da je ona v dobrem odnosu s seboj, da ve, kaj želi in da nima več časa, da bi ga trosila za zamaskirane odnose, v katerih nihče prav dobro ne ve, kdo je. In če se najdeta dva takšna, bosta še zmeraj imela veliko dela in prepirov,  konstruktivnih in ne destruktivnih, a užitka njunega ne bo konca ne kraja.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše ter Razmerja. Predavateljica/motivatorka o odnosu do sebe, do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. Verjemi vase.

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
4.5K shares