Kolumna: Empatična ženska? Ženska, ki izraža čustva? Ne, ne. Ni nora. Pravijo ji ‘preveč intenzivna.’

Leta že poslušam eno in isto. In skoraj klonim pred tovrstnimi smešnimi idejami. Da je z žensko, ki čuti, nekaj narobe. Preveč občutljiva. Preveč je padla noter. Preveč intenzivna. Preveč, preveč, preveč. Kdo, za hudiča, je merilo, da je nečesa preveč? Potem si rečem, ne. Ne bo držalo.

Kdo je ženska, ki čuti? Ki je izrazito empatična. Kakšna je? Je ona resnično ‘pain in the ass’ za moškega ali je v resnici nekaj najboljšega, kar se mu lahko zgodi? Je nekje vmes? Odvisno, kdo je moški na drugi strani, kakšen je.

Naj najprej povem, da je s strani moških precejkrat nesprejeta. Nerazumljena. Imajo jo za preveč intenzivno. Čudno. Da ne zapišem še kaj hujšega. In zakaj je takšna? Je res čudaška, ker izraža čustva in ve, kaj želi? Ni, ni, res ni. Niti najmanj. Le čuti. Ima izrazito čustveno inteligenco in empatijo. ‘Cross my heart’.

Če se vrnemo, kakšna je pravzaprav  takšna ženska? Po svoji stari navadi bom stvari zapeljala čim bolj neposredno, čeprav mi marsikdo očita posploševanje, a sploh nikdar ne gre za to. Tisti, ki razume, ve, kaj pišem.

Empatična ženska ali ženska, ki čuti, kar se tiče moških, ve, kaj želi. Ni ji za kratkotrajna razmerja, hecanja, posteljne igrice. Pravzaprav ji ni do nikakršnih igric. Ne zanima jo dajanje z egi. Že od začetka, ja, dragi moji, že od samega začetka je, bodisi v tem z vami popolnoma vsa, ali pa sploh ni. In to jasno in nedvoumno pokaže. Pri njej ni ničesar na pol. Posluša, kaj govori moški. Še bolj gleda njegova dejanja. Veliko sprašuje, kar morda kakšnemu moškemu, še posebej tistemu, ki želi kaj prikriti, ne ustreza. Je pristna in odkrita z moškim. Pove mu vse sproti. In to marsikoga preplaši. Preveč je intenzivna, rečejo. Joj, stari, ta je čisto noter padla. Želi si odgovornega moškega, na katerega se bo lahko zanesla. V hipu, ko začuti, da to morda ni tako, bo že z eno nogo proti izhodnim vratom. Moški pri njej hitro dobi ‘vse’, saj vstopa v odnos na polno že na začetku, vendar lahko moški vse to tudi hitro izgubi. Ne, ne. Ni zmedena. Le čuti, hitro začuti. Razkrinka vas v sekundi. V odnosu želi imeti zadovoljene vse plati: čustveno, mentalno in seksualno. Ne zanima je tretjina, ne polovica. In zna ljubiti na polno. Zato vse, ja, prav vse, kar ji reče ali stori moški, jemlje osebno.

Na žalost precej moških tega ne zmore. In potem mine čas, ko oni vendarle ugotovijo, s kakšno žensko so imeli opravka. Ko jih preneha biti strah. Takrat ljudje vedno spoznamo bistvo. Tudi mi, ženske.

Še več takšnih vsebin pa tukaj:

https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana  Bakarič, avtorica uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, odnosu do sebe in do drugih ter sveta, anksioznih motnjah ter zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. 

Related Posts

by
O meni
Previous Post Next Post
1.9K shares

Išči po koledarju

februar 2019
P T S Č P S N
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728