Brez dlake na jeziku, Steve Harvey

Steve nam brez dlake na jeziku, kar pomeni brutalno odkrito z moškega stališča, pove, kako reči stojijo pri moških. Ali pa ne stojijo. 😉

Priznam, da se z nekaterimi njegovimi idejami ne strinjam, dejstvo pa je, da mi je razsvetlil še zatemnjene kote. Sicer je knjiga na prvi pogled videti kot nek priročnik, vendar sem jo sama doživela kot izpoved iz življenjskih izkušenj, kar pa je, če to ima knjiga, vredno največ. Take knjige te lahko nečesa naučijo. Če ne drugega, se boš začel izpraševati o sebi, in knjiga je že dosegla svoj namen.

Predvsem, drage ženske, nam Steve zelo dobro pojasni, da moški in ženske razmišljamo drugače. Sama sem sicer za enakovrednost in enakopravnost, on zagovarja to, da je moški tisti, ki mora finančno in glede varnosti ter zaščite poskrbeti za vso družino. Torej, drži se klasične delitve del in vlog na moške in ženske, ki jih mi v teh krajih počasi opuščamo, posebej zato, ker delamo tudi ženske in finančno skrbimo za družine. S temi svojimi razmišljanji me je nekako prisilil v to, da sem ponovno začela razmišljat o tej klasični porazdelitvi. Kaj pa, če smo moški in ženske zmedeni ravno zato, ker smo vse vloge pomešali med sabo? Dejstvo je, da nas tudi ustroj družbe sili v to. Skratka, Steve jasno pove, da je za moškega to, kaj on je, koliko zasluži in kako uspešen je, pogoj, da se lahko počuti vrednega za žensko, ki si jo je izbral. A vemo, da praksa zahteva še veliko drugih reči.

Vseeno mi je všeč. Ženske pozabljamo na to, da nas moški potrebujejo, da so uspešni. Če je moški pravi, tako Harvey, bo naredil vse, da bo ženski nudil finančno zaščito in varnost, nazaj pa bo želel podporo, nežnost, ljubečnost in ‘piškotek’. Pravi, da so moški sila preprosti.

Da dosežemo, da moški nekaj naredi za nas, se moramo iti z njim diplomacijo. Najprej ga pohvalimo, potem mu povemo, česa si želimo, in na koncu mu še obelodanimo, kaj bo dobil za nagrado. Pravi, da bo vsak moški na ta način naredil čisto vse, kar ženska od njega želi. Tudi skočil z omare. Zakaj se mi sliši, kot da imam opravka z otrokom in ne moškim? 🙂

“Ne sprašuj se, zakaj moraš manipulirati z možem, da naredi, kar hočeš, ti pa vse opraviš sama od sebe. Vseeno je, kako te razburja in se ti zdi nerazumljivo – tako pač je, takšni smo moški in tako delujemo. Tvoja naloga je, da to njegovo lastnost izrabiš v svoj prid. Spoznati moraš, kako zmagati po danih pravilih.”

Vsekakor knjiga za prebrati, drage ženske, če se ukvarjate z odnosi, s seboj in moškim. Da vam drugačen vpogled. Same pa potem presodimo, kaj za nas pride prav in kaj ne.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
22 shares