Kako lahko takoj postanem noro srečen? One Lucky Bastard.

Saj veste. Zbudimo se, pa smo že težki. Betežni. Koliko opravkov. Vse eno in isto. Ah. Morda smo depresivni, osamljeni, četudi imamo ob sebi partnerja, s katerim ni nič narobe. Zbujamo se tečni, nezadovoljni, nesrečni.

Ljudje precejkrat jemljemo vse stvari za samoumevne. Dragi moj, to, da si danes  normalno vstal, je ena velika sreča. Lahko si hvaležen, da ti bije srce. In to je ena gromozanska stvar, zaradi katere si lahko noro srečen. Greva naprej, prepričana sem, dragi bralec, da tvoje počutje v petih minutah spravim za petdeset odstotkov na bolje.

  1. Srečen si lahko že zato, ker so na svetu ljudje, ki bi ubijali za tvoj najslabši dan,
  2. Srečen si lahko, ker imaš streho nad glavo in hrano v hladilniku,
  3. Vidiš sonce,
  4. Hodiš lahko sam – ne rabiš pomoči (vsaj večina od vas, ki berete),
  5. Imaš vsaj enega človeka, ki te ima rad,
  6. Lahko poslušaš glasbo, ker slišiš,
  7. Lahko si natakneš superge in odtečeš v gozd, ker te noge nesejo; marsikdo tega ne more!,
  8. Srečen si lahko, da okoli tebe ne divja vojna,
  9. Srečen si lahko, da nisi begunec, da imaš svoj ‘dom’,
  10. Srečen si lahko, ker veš, kje boš danes spal.

Mislim, da se razumemo. Imamo neverjetno srečo. In če smo zdravi in je z našimi najbližjimi vse v redu, potem smo resnično pravi ‘lucky bastards’.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.si, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
217 shares