Tvegaj in poglej zunaj svojih zabetoniranih okvirjev! Zaživi drugače!

Brez tveganja ni pravega življenja.

Kaj to pomeni?

Če vsak dan skrbiš za to, da le mirno pluješ po varnih in poznanih poteh, padeš v rutino. Sicer je verjetno življenje manj turbulentno, vendar je zato bolj dolgočasno, brez napredka, novih stvari, dogodkov, ljudi in priložnosti. Stojiš na mestu. Občutek imaš, da si obtičal. In hej, res si!

Zato tvegaj. Spremeni vsak dan nekaj. Način razmišljanja, pogled na stvar ali človeka, spremeni navado, misel, odziv, dejanje, ki si ga že aktiviral. Reaktiviraj ga. Že če začnemo le z drugačnim odzivom kot običajno, bo sledila precejšnja sprememba. Najbolj hecno se mi zdi, da ljudje počnemo venomer ene in iste stvari na enak način, potem pa se pritožujemo nad tem, ker ni nikdar nič drugače, da se ne zgodi nič novega. Ja, madona, no. Pa kaj nam je?

Ko nekaj počnemo že dlje časa, najsi bo to delo, odnos, kar koli, se ujamemo, zapremo dobesedno, v nek tok razmišljanja, delovanja, ki je vsak dan ožji, bolj omejen. Ne želimo motilcev, ker nas vržejo s tira, zato sploh ne znamo več pogledati iznad okvirjev. In to je nevarno. Tako gradimo načela in prepričanja, ki morda niso najboljša. Pa ne le to, ni dobro, da se človek drži prepričanj in nekih načel na tog način. Dobro je, da si dovoljujemo elastičnost, fleksibilnost. Pogledov, misli, prepričanj, razmišljanj, mišljenja. Ne, ne. To ne pomeni, da nismo zanesljivi in odgovorni. To pomeni le, da smo sposobni pogledati drugače. In uf, pojma nimate, kaj vse to lahko povleče za sabo. Nove vonjave življenja, nove priložnosti, spremembe, nove ljudi, stvari, dogodke. Nov svet. Mar ni to čudovito?

Tvegaj. Spremeni pogled. Poglej izven svojih okvirjev. Preokvirjaj se. Ali pa … še huje in bolje. Vsak dan bodi nekdo drug. Odigraj drugačne odzive, drugačna dejanja. A še vedno bodi pristen. To je tistih prvih pet sekund, ko bi nekaj storil, a potem te misli potegnejo stran od tega.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnosi doma in na delovnem mestu ter v ljubezenskih partnerstvih. Komunikacija. Odnos do sebe, ki je prvi. Zagovornica počasnega življenja in promotorka dobrega počutja ter duševnega zdravja. Strastna knjigoljubka, ki prisega tudi na terapijo prek knjig. Knjige so bile ob meni ves čas, ko sem bila sama, tudi v najbolj temnih trenutkih življenja. In prisegam nanjo, na ljubezen. V mojem srcu in med nama. Med nami. Moje vodilo: moč je v nas samih. Le odločiti se moramo. Ne pozabi, moč je v tebi. V nikomur drugemu. Zmagovalci so bojevniki, ki se po padcu vedno dvignejo. Drugih zmagovalcev ni.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
337 shares