Tu sem, da sem jaz res jaz in ne nekdo drug!

Na ta svet nismo prišli, da bi se podrejali in se trudili, da se stlačimo v neke vzorce in ideje nekoga, ki je namesto nas odločil, kaj bomo delali in kaj sploh bomo postali v tem življenju. Tu smo zato, da smo mi. Avtentični mi.

Zato prenehajmo s samouničevalnim vedenjem (krivda, prelaganje odgovornosti na druge, zaskrbljenost, ukvarjanje s preteklostjo in prihodnostjo le zato, da nam ni treba ničesar storiti v sedanjosti, odlašanje, strah pred neznanim, pritoževanje, iskanje odobravanja pri drugih, upoštevanje konvencij, ki nam ne koristijo, odvisnost od stvari in ljudi …).

Torej? Ha! Kako pa vem, kdo je avtentičen jaz? Ko se sprašuješ o teh rečeh, si jih predstavljaj. Telo ti pove, kaj si ti in kaj nisi. Če postane vzneseno, če te prevzameta zanosna energija in strast, si na dobri poti nekam k sebi. Ne zaviraj se.

Kaj bi rad počel? Kaj te veseli? Se v tem, kar počneš in zdaj vidiš čez deset let? Ne? Da? Kdo sem? Živiš tako kot si želiš? Komu se podrejaš? Kaj bi rad storil že dolgo, o čem sanjaš, pa nimaš poguma, da bi to storil? Kaj želiš doseči do konca življenja? Kaj te ovira do vsega tega? V čem vidiš smisel – ali ga živiš? Kaj bi najbolj obžaloval, če bi sedaj umiral? Ali je kaj, kar bi počel povsem neplačano? Kaj je to? Je to, kar delaš, smiselno? Si ponosen na to? Je pomembno v resnici? Če bi imel sedaj vse možnosti na tem svetu, kaj bi počel? Pazi, ne padi v ideje, nič, imel bi na polno denarja in samo užival – to te slej ko prej zdolgočasi. Kaj bi počel, če ne bi imel omejitev? Res? Pa so te omejitve res omejitve?

Samoizpraševane. Samoopazovanje. Spoznavanje sebe skozi drugega v partnerskem odnosu.

Tako nekako se lahko pride do bistva, do sebe. Kje si? Si tam, kjer si želiš biti? Opozarjam pa tudi na drugo plat – kdor ne zna v tem, kar je sedaj, najti veselja, hvaležnosti in užitkov, ne bo nikdar zadovoljen in srečen. Ravno včeraj sem se pogovarjala s kolegom, s katerim sva se strinjala, da je pravi genij tisti, ki zna ob vseh težavah videti dobre stvari ter zna biti preprosto zadovoljen in srečen. Težave rešuje in si tako utira pot do občutkov čiste sreče.

Torej, pot je nekje vmes.  Si jo upaš najti?

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
471 shares