Strah, Osho

Razumevanje in sprejemanje negotovosti v življenju.

Radost je protistrup za vse oblike strahu, meni Osho. Tudi sama se povsem instinktivno in podzavestno nagibam k temu, ker vem, da me radost in vznesenost brez razloga sproščata, predvsem pa ju v otroštvu nisem poznala, zato ju sedaj udejanjam kolikor se da. Saj veste, v svojem videu sem predlagala: pleši zjutraj, migaj z boki, ko pripravljaš zajtrk. Poj pod tušem. Po jutru se dan pozna. 😉

Strah pride, če ne uživamo življenja; se strinjam. In zato bodimo navdušeni, veseli, plešimo, pravi Osho. Veselimo se malih stvari. Če nam uspe na povsem drobne reči gledati veselo, postane naše življenje izjemno mogočno. Ne čakajmo, da se nam zgodi kaj izjemnega.

Ne bojmo se napak; kajti, ko se jih bojimo, se na splošno bojimo kamor koli premakniti. Vse življenje pa bo šlo mimo nas. Bolje delati napake kot pa ne početi ničesar.

Strah je druga plat ljubezni; če ljubimo, strah izgine.

Zaupanje je mogoče le, če najprej zaupamo sebi. Zato tisti ljudje, ki se bojijo bližine drugega, ne zaupajo predvsem sebi. Strah jih, je, da bo človek, ko se jim bo preveč približal, videl praznino v njih.

Človek se boji smrti, ker se ne zaveda, kaj je življenje.

V knjigi niti eno poglavje ni takšno, da ne bi človeka takoj pritegnilo.

Damjana Bakarič 

Related Posts

by
O meni
Previous Post Next Post
43 shares

Išči po koledarju

december 2018
P T S Č P S N
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31