Strah, Osho

Razumevanje in sprejemanje negotovosti v življenju.

Radost je protistrup za vse oblike strahu, meni Osho. Tudi sama se povsem instinktivno in podzavestno nagibam k temu, ker vem, da me radost in vznesenost brez razloga sproščata, predvsem pa ju v otroštvu nisem poznala, zato ju sedaj udejanjam kolikor se da. Saj veste, v svojem videu sem predlagala: pleši zjutraj, migaj z boki, ko pripravljaš zajtrk. Poj pod tušem. Po jutru se dan pozna. 😉

Strah pride, če ne uživamo življenja; se strinjam. In zato bodimo navdušeni, veseli, plešimo, pravi Osho. Veselimo se malih stvari. Če nam uspe na povsem drobne reči gledati veselo, postane naše življenje izjemno mogočno. Ne čakajmo, da se nam zgodi kaj izjemnega.

Ne bojmo se napak; kajti, ko se jih bojimo, se na splošno bojimo kamor koli premakniti. Vse življenje pa bo šlo mimo nas. Bolje delati napake kot ne početi ničesar.

Strah je druga plat ljubezni; če ljubimo, strah izgine.

Zaupanje je mogoče le, če najprej zaupamo sebi. Zato tisti ljudje, ki se bojijo bližine drugega, ne zaupajo predvsem sebi. Strah jih, je, da bo človek, ko se jim bo preveč približal, videl praznino v njih.

Človek se boji smrti, ker se ne zaveda, kaj je življenje.

V knjigi niti eno poglavje ni takšno, da ne bi človeka takoj pritegnilo.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

 

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
63 shares