Ko se osredotočiš in si postaviš prioritete, te nihče več ne more zaustaviti

Vse je v osredotočenosti.

Kaj mislim s tem?

V življenju je potrebno sebi postaviti prioritete. Stvari, ki so nam bolj pomembne, postaviti na prva mesta, in potem tako naprej po padajoči pomembnosti. Ker ne vemo, kaj bi radi, ker se sami s seboj ne znamo dogovoriti, nam gre veliko časa in energije dobesedno v nič. Bluzimo.

Zapišimo si področja in stvari, ki se jih bomo lotili. Držimo se tega, če se vmes prioritete spremenijo, spremenimo načrt.

Energije in moči nam zmanjkuje tudi zato, ker se ukvarjamo z nepomembnimi stvarmi, dogodki in ljudmi. Ustavimo to nerazsodno ravnanje. Prav opazujem nas, poslušam, koliko skrbi namenjamo nečemu, kar sploh ni vredno enega našega pogleda. Za vsako stvar najdemo čas, pa če je še tako nepomembna, na koncu nam zmanjka časa in energije za sebe in naše bližnje! Mi odtekamo času. Čas je stalna dimenzija. Mi smo tisti, ki odtekamo. In ker nemalokrat bijemo povsem nepomembne bitke s še bolj nepomembnimi ljudmi, kaj kmalu ugotovimo, da je tri četrt življenja mimo! In tega ne bomo dobili nazaj.

Zato se ustavimo. Delajmo, kar je pomembno. V čemer vidimo smisel. Z ljudmi, s katerimi se razumemo, si želimo najboljše, se podpiramo in si medsebojno pomagamo. Dajmo energijo za dobre, konstruktivne stvari. Ne za rušilne in omejujoče.

V tej družbi, kjer so vsepovsod informacije, kjer je na voljo internet, pametne naprave,  na milijarde vsebin, se človek hitro izgubi in tako porabi svoj izjemno dragoceni čas dobesedno za neumnosti. Preračunajte si, koliko se mudite po raznih socialnih omrežjih kar tako, brez veze. Ljudje porabimo za to tudi po tri ure na dan!!! Zato je dobro vse te motilce odstraniti ali pa si določiti ure, kdaj bomo kaj počeli, odgovarjali na pošto, in podobno …

Stavim, da boš naenkrat bolj zadovoljen. Imel boš čas. Precej bolj boš v ravnovesju, telo pa bo večkrat v stanju homeostaze kot pa stresa. Zagotavljam zdravje. Radost brez razloga. In veliko vznesenosti, tiste, saj veste, pozabljene, otroške.

Ljubezen, ne strah. Pogum, kljub temu, da me je strah. Naredila bom to. 

Damjana Bakarič,  avtorica uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. 

 

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
418 shares