Ko se enkrat odločiš gojiti ljubezen v sebi, se ta razraste, zaobjame vse in vsakogar okoli tebe. Poskusi.

Slaba samopodoba, nespoštovanje samega sebe, zanemarjanje samega sebe in svojih potreb, privede do tega, da točno tako z nami ravnajo tudi drugi.

Vemo, da s seboj nemalokrat ravnamo nespoštljivo in grdo; zase menimo, da si nečesa ne zaslužimo, čeprav zavestno tega ne bi dejali. Vodijo nas nezavedni vzorci in navade, ki za nas niso dobri. Koliko se resnično ceniš in si pomeniš, je včasih sila zakrito. Navzven si lahko ‘skockan’, a znotraj zanemarjaš vse potrebe, ki so pomembne. In prva od vseh je dober odnos s seboj, vedenje, da sem vreden, da si zaslužim dobro.

To je mogoče spremeniti tako, da si vsak dan zavestno ponavljamo dobre misli o sebi, namesto slabih. Zapišimo si, zakaj menimo, da si ne zaslužimo lepših reči v življenju, dobrega in zdravega sobivanja z ljubimcem ali ljubimko, dobrih prijateljev, ki nam želijo samo dobro, in mi njim. Prerešetajmo, kaj si mislimo o sebi. In potem ugotovimo, zakaj.

Zakaj tolikokrat pišem o tem? Preprosto zato, ker vse sovraštvo, strah, zlo, izhajata tudi iz tega, da ljudje ne marajo sebe. Da si ne zaupajo, zato jih je strah. Ker jih je strah, silijo v rušilne stvari. Strah nas je, da ne bomo imeli denarja, zato postanemo pohlepni. Strah nas je, da bo sosed ali kolega boljši, zato gremo na nož. In bolestno tekmujemo, pri tem izgubljamo sebe. Strah nas je, da nam bo naša ženska ušla. Zakaj? Ker ne zaupamo sebi. Ker menimo, da nismo vredni, da nismo dovolj dobri. In tako raste ta naš ego (rušilni ego), ki nam ne koristi, temveč škoduje. Postajamo sebični, preziramo druge, sovražimo vse in vsakogar, ker v resnici sovražimo sebe. Smo zavistni in ljubosumni, zagrenjeni, ker nas je strah tega, da so drugi boljši, lepši, pametnejši. Ker ne poznamo lastne vrednosti, se ukvarjamo z drugimi. Ker je naša percepcija sebe odvisna od mnenja drugih, se ukvarjamo s tem, kaj mislijo drugi.

A najbolj pomembno je ravno to, kaj mislimo o sebi sami!

Zato je neverjetno pomembno, da se naučimo sebe spoštovati, biti sebi najboljši prijatelj. Da se pogledamo v oči, si oprostimo za vse, kar smo storili slabega sebi in se zavežemo, da se nikdar več ne bomo pustili na cedilu. In šele, ko to dosežemo, ne bomo sebični, kar mislijo mnogi, temveč bomo v sebi imeli dovolj ljubezni zase, za vse stvari in ljudi okoli sebe. Ne bomo pomagali drugim le zato, da nam nekaj vrnejo, temveč zato, ker bomo to storili, ker smo prežeti z ljubeznijo, ker cenimo sebe in druge.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
76 shares