Dober odnos s seboj je prvi pogoj za dobro počutje in dobro življenje!

Nisem še videla človeka, ki bi sebe ves čas zanemarjal, si dobesedno škodil, potem pa bi mu šlo dobro samemu s seboj.

Ne na zunaj dobro. Navznoter dobro. Ko se spoštuješ in si samozavesten, je nemogoče, da bi dovoljeval slabe odnose, ki bi te ubijali. Nemogoče je, da bi delal in živel v okolju, ki je zate nezdravo, dlje časa. Nemogoče je, da bi pil, se drogiral, in si na kakršen koli način škodoval. Nemogoče je, da bi dovoljeval, da drugi teptajo tvoje pravice. Ma, ne. Ne gre za prazno govoričenje, tisti, ki ste šli čez to, dobro veste, o čem govorim in pišem skoraj vsak dan.

Za odnosom, ki ga imamo sami s seboj, se skriva naše otroštvo. Scenarij, ki smo ga dobili v otroštvu, in odločitve , ki smo jih sprejeli o tem, kakšno bo naše življenje. Ameriški psihiater Eric Berne je trdil, da se ljudje že zgodaj odločimo o ključnih zadevah in potem je takšno tudi vse naše življenje. Živimo v skladu s scenarijem ali kontrascenarijem, razen, če se nam vmes ne zgodi kaj takega, kar nas precej pretrese. Takrat lahko spremenimo svoj scenarij.

Od odnosa s seboj je odvisno naše življenje, vsi odnosi z drugimi, to, kaj delamo, kako delamo in živimo. Od odnosa do sebe je odvisen ves naš svet, naše življenje. Zato poskrbimo za dober odnos s seboj. Vzpostavimo, postanimo sami sebi najboljši prijatelji. In potem? Potem se bodo začele odvijati velike spremembe. Na bolje.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica misli: Damjana Bakarič,  avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi in Na boljše ter Razmerja. Predavateljica/motivatorka o odnosu do sebe, do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. Verjemi vase.

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
889 shares