Dober odnos s seboj je prvi pogoj za dobro počutje in dobro življenje!

Nisem še videla človeka, ki bi sebe ves čas zanemarjal, si dobesedno škodil, potem pa bi mu šlo dobro samemu s seboj.

Ne na zunaj dobro. Navznoter dobro. Ko se spoštuješ, in si samozavesten, je nemogoče, da bi dovoljeval slabe odnose, ki bi te ubijali. Nemogoče je, da bi delal in živel v okolju, ki je zate nezdravo, dlje časa. Nemogoče je, da bi pil, se drogiral, in si na kakršen koli način škodoval. Nemogoče je, da bi dovoljeval, da drugi teptajo tvoje pravice. Ma, ne. Ne gre za prazno govoričenje, tisti, ki ste šli čez to veste, o čem govorim in pišem vsak dan.

Za odnosom, ki ga imamo sami s seboj se skriva naše otroštvo. Scenarij, ki smo ga dobili v otroštvu, in odločitve , ki smo jih sprejeli o tem, kakšno bo naše življenje. Ameriški psihiater Eric Berne je trdil, da se ljudje že zgodaj odločimo o ključnih zadevah in potem je takšno tudi vse naše življenje, živimo pa bodisi po scenariju ali kontrascenariju, razen, če se nam vmes ne zgodi kaj takšnega, kar nas precej pretrese. Takrat lahko spremenimo svoj scenarij.

Od odnosa s seboj je odvisno naše življenje, odnosi z drugimi, kaj delamo, kako delamo in živimo. Od odnosa do sebe je odvisen naš svet. Zato ga uredimo. Vzpostavimo, postanimo sami sebi najboljši prijatelji. Samo to.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave. V zadnji knjigi Razmerja se na brutalno odkrit način loteva naših ljubezenskih odnosov, v katerih pa je vse kaj drugega kot ljubezen. 

Fotografija: Mihael Tominšek. Prvi fotograf, ki je ujel moj karakter. In svetlobo, da brez kančka retuširanja izgledam tako dobro. Gremo pristno!

Related Posts

by
O meni
Previous Post Next Post
586 shares

Išči po koledarju

december 2018
P T S Č P S N
« Nov   Jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31