Dober odnos s seboj je prvi pogoj za dobro počutje in dobro življenje!

Nisem še videla človeka, ki bi sebe ves čas zanemarjal, si dobesedno škodil, potem pa bi mu šlo dobro samemu s seboj.

Ne na zunaj dobro. Navznoter dobro. Ko se spoštuješ in si samozavesten, je nemogoče, da bi dovoljeval slabe odnose, ki bi te ubijali. Nemogoče je, da bi delal in živel v okolju, ki je zate nezdravo, dlje časa. Nemogoče je, da bi pil, se drogiral, in si na kakršen koli način škodoval. Nemogoče je, da bi dovoljeval, da drugi teptajo tvoje pravice. Ma, ne. Ne gre za prazno govoričenje, tisti, ki ste šli čez to, dobro veste, o čem govorim in pišem skoraj vsak dan.

Za odnosom, ki ga imamo sami s seboj, se skriva naše otroštvo. Scenarij, ki smo ga dobili v otroštvu, in odločitve , ki smo jih sprejeli o tem, kakšno bo naše življenje. Ameriški psihiater Eric Berne je trdil, da se ljudje že zgodaj odločimo o ključnih zadevah in potem je takšno tudi vse naše življenje. Živimo v skladu s scenarijem ali kontrascenarijem, razen, če se nam vmes ne zgodi kaj takega, kar nas precej pretrese. Takrat lahko spremenimo svoj scenarij.

Od odnosa s seboj je odvisno naše življenje, vsi odnosi z drugimi, to, kaj delamo, kako delamo in živimo. Od odnosa do sebe je odvisen ves naš svet, naše življenje. Zato poskrbimo za dober odnos s seboj. Vzpostavimo, postanimo sami sebi najboljši prijatelji. In potem? Potem se bodo začele odvijati velike spremembe. Na bolje.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Fotografija: Mihael Tominšek

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
1K share