Če čakaš na druge, da ti bodo dodelili vrednost ali dali zeleno luč, izgubljaš čas

Človek, vreden si. Do tega spoznanja je modro priti čim prej.

To, v kar verjameš. Določi si svojo pot in ne čakaj na odobritev drugih. Večini je vseeno, ker imajo precej opravka s seboj. Ne obremenjuj se in naj te ne prizadene, če slučajno naletiš na prikrita obsojanja, na opravljanja za hrbtom. To vse so sila nepomembne reči. Le izgubljaš energijo. Brigaj se zase, in za vse tiste, ki ti želijo dobro. Za njih stori vse. Bodi jim v oporo, navdihuj jih, skrbi za njih.

Vsak dan je morda dobro preseči, vsaj za milimeter, samega sebe. Na katerem koli področju. Dobro je, ko preizprašaš sebe, da se tehtnica nagne k temu, da imaš rad življenje. Če ni tako, poskrbi za to, da bo.

Če si sebi vreden že s tem, ker si, če poznaš svojo vrednost, te nihče ne more omajati. Nihče te ne more prizadeti, sesuti, ali te onesposobiti. Če si sebi vreden. Če se spoštuješ. Se imaš rad.

Postavi si cilje, svojo lastno pot, ne dajaj na mnenja in ocene drugih, osredotoči se le na pot, bodi v ‘toku’, saj veš, to je tisto, pri čemer na vse pozabiš, ker si popolnoma osredotočen na to, kar počneš. Stran z večopravilnostjo! Seveda bomo naleteli na kupe in kupčke ovir. Neprenehoma je tako, ne, ne, vesolje se ni uperilo proti vam. Na nas je, da si naredimo iz teh ovir izzive. Ovire, domnevne težave, vozli, težavnejše okoliščine – to niso neuspehi. Neuspehov ni. Prosim? Ja, neuspehov ni. Ker vsak domnevni neuspeh nas nauči veliko. In to je lahko le uspeh. Ko enkrat pogledaš na življenje tako, se ga le še veseliš.

Naj bo pot do naših ciljev igra, učenje, užitek sam po sebi. Ker divjanje k cilju in nedoživljanje same poti, nam ne bo prineslo občutkov samoizpolnitve. Samo izgubili bomo možnosti za čudenje nad vso to lepoto. Vem, ker sem poskusila oboje. Sama pot je cilj, da si znamo narediti dobro igro. S smehom, plesom in objemi.

Ne čakaj na zeleno luč drugih, začni zdaj. Zeleno luč si daš lahko le sam.

Damjana Bakarič

Individualni pogovori, piši na: info@damjanabakaric.com

SREČAJ ME dogodki za samske moške in ženske tukaj.

Delavnica o odnosih tukaj.

Kaj delam za vas tukaj.

Video treningi za boljše življenje so tukaj. Več kot 500 videov na enem mestu.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
24 shares