Zakaj je tako pomembno, da človek zaupa sebi? Samo tako lahko uspešno preživi vse viharje življenja.

Življenje je niz vsega. Padcev, vzponov, ovinkov, slepih ulic, lepih trenutkov, kdaj tudi povsem ravnih cest.

Vendar bomo na svoji poti srečali ljudi, ki nas bodo  zavestno ali nezavedno ovirali na naši poti. Dobro vedeti, da so takšni najverjetneje zato, ker še niso uredili odnosa s seboj. In pogostokrat menimo, da se oni odzivajo na nas, zato nas  njihovo obnašanje prizadene. A sploh ne gre zato. Ti ljudje so zagrenjeni in nesrečni zaradi sebe. Niso še pogledali vase, v svoje ‘rane’, manke. Zato jih skušajmo razumeti. Večinoma pa je škoda časa in energije za ljudi, ki nas zavestno ali nezavedno ustavljajo na naši poti. Nas vlečejo dol, ne zaupajo v nas, nam skušajo spodkopati vero vase.

In na to ne moremo vplivati. Lahko pa se odločimo, kako bomo gledali na to. Lahko se odločimo, da na nas ne bodo imeli veliko vpliva.

Torej, kaj lahko storimo sami?

Negativno energijo, s katero nas ovirajo, spremenimo v pozitivno in navdihujočo. Delajmo z zanosom še naprej, še bolje, vseeno je, če smo na poti sami. Slej ko prej bomo srečali podobne ljudi, s katerimi bomo ustvarili zgodbo o uspehu. Iskreno, odkrito, dobro, ki bo pomagala nam in drugim. To je smisel vsega.

Poleg tega je osnova vsega tega ta, da sami poznamo lastno vrednost in da ne potrebujemo odobravanja drugih, kar je samouničevalno vedenje. Občutek naše vrednosti ne more biti odvisen od mnenja drugega, če poznamo svojo vrednost.

In ko preigramo vse, kar imamo za preigrati, lahko tudi zapustimo področje, ker prihajamo v stik z ljudmi, za katere menimo, da nam škodijo. Ne bomo jih mogli spremeniti, dokler ne sprevidijo sami. Obstajajo sistemi v obliki podjetij in organizacij, skupin, ki hranijo in podpirajo to škodljivost. Osredotočimo se na tiste, s katerimi imamo zdravo, vzpodbudno, odkrito in pristno komunikacijo.

Nikdar ne prenehajmo zaupati vase. Za vsakim človekom, ki verjame vase in si zaupa, stoji starš, ki je verjel in zaupal vanj. Vendar se tega lahko priučimo, četudi nihče ni zaupal in verjel v nas, ko smo bili otroci. Ostanimo s seboj, ne glede na vse. Ne pustimo se na cedilu. Kajti edino tako bomo uspešno previharili čez življenje.

Zato je zaupanje v sebe tako pomembno. Zaradi vseh teh viharjev na naši poti.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Video treningi za življenje kot si ga želiš.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
455 shares