Znižaj pomembnost in zaživi lažje!

Življenje ni preprosto, ni lahko.

Beseda lahko je redko povezana z odraslim in odgovornim življenjem.

Zato je še toliko bolj pomembno, da znamo stvarem in ljudem pravilno pripisovati pomembnost. O čem govorim?

Vse preveč je opravkov in obveznosti ter nujnih opravil, zato se zdi skrajno nemodro, da ne bi o njihovi pomembnosti še enkrat dobro razmislili. Da. Dobro razmislimo o nečem ali nekom, koliko je zares pomemben. Kajti prav zato, ker pripisujemo toliko pomembnosti,  tudi trpimo – povsem po nepotrebnem.

Ljudje se obremenjujemo zaradi nekogaršnjega mnenja o nas ali našem življenju. Zato, ker temu pripisujemo pomembnost. Ne le , da to ni modro, včasih je celo povsem noro. Veliko več časa posvečamo problemom, težavam, ‘slabim’ stvarem, ki se nam dogajajo ali so se nam zgodile, medtem ko dobre in tekoče, urejene jemljemo samoumevno.
Obremenjujemo se z ljudmi, potencialnimi partnerji, saj veste. “Kaj je mislil s tem?” “Zakaj ne pokliče?” “Zakaj ni odpisala?” In še. Trpimo zato, ker stvarem in ljudem pripisujemo preveliko pomembnost. Znižaj jo. Boš videl, kakšno olajšanje se bo zgodilo.

Bolj ko bomo trenirali to vibracijo, zniževali pomembnost rečem in ljudem, ki so to sila pomembno pomembnost prejeli kar tako na lepe oči, ker je tako običajno v naši kulturi, bolje nam bo. Ne pravim in ne mislim, da kar pustimo vse svoje odgovornosti in odvihrajmo brezglavo in radostno kar nekam v neznano (hm, čeprav ni slaba ideja), pravim le, da lahko znižamo pomembnost stvarem in ljudem, ki nas spravljajo v stres, nervozo, živčnost, in nas preobremenjujejo. S tem, ko znižam pomembnost, ni več stresa, obremenjenosti, težkosti, nejevolje in napetosti. Človek postane lahkotnejši.

Trenirajmo smeh, radost, vznesenost brez razloga. Bodimo otrok (brez obremenitev, skrbi) pol ure na dan.

Lažje nam bo.

Kajti, če sebe in življenje jemljem preresno, in verjemite mi, zelo dobro vem, kaj to pomeni, življenje ne bo več imelo živih barv, bo togo, ozko, suhoparno in opustošeno.

Zapleši po cesti, nasmehni se neznancu, tistega, ki ga gledaš že nekaj časa, povabi na čaj, spoznavaj nove ljudi, počni nove reči, smej se, brez razloga. V redu je.

Življenje je lepo! Juhuhu! Kako dobro je, da smo živi.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.si, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
276 shares