Znižaj pomembnost

Življenje ni preprosto, ni lahko.

Beseda lahko je redko povezana z odraslim in odgovornim življenjem.

Zato je še toliko bolj pomembno, da znamo stvarem in ljudem pravilno pripisovati pomembnost. O čem govorim?

Vse preveč je opravkov in obveznosti ter nujnih opravil, zato se zdi skrajno nemodro, da ne bi o njihovi pomembnosti še enkrat dobro razmislili.

Ljudje se obremenjujemo zaradi nekogaršnjega mnenja o nas ali našem življenju. Zato, ker temu pripisujemo pomembnost. To ne le , da je nemodro, včasih je noro. Veliko več časa posvečamo problemom, težavam, ‘slabim’ stvarem, ki se nam dogajajo ali so se nam zgodile, medtem ko dobre in tekoče, urejene jemljemo samoumevno. Zvišajmo pomembnost zadnjim. Na primer; štiri leta smo se gnali za diplomo, potem pa, v hipu, ko diplomiramo, na to pozabimo. Zvišaj pomembnost tega dosežka. In znižaj pomembnost sosedovemu mnenju o zadevi, ki ni toliko pomembna. Znižaj pomembnost ideji, ‘kaj bodo pa drugi rekli ali mislili’, treniraj ‘briga me’ vibracijo.

Bolj ko bomo trenirali to vibracijo, zniževali pomembnost rečem in ljudem, ki so to sila pomembno pomembnost prejeli kar tako na lepe oči, ker je tako običajno v naši kulturi, bolje nam bo. Ne pravim in ne mislim, da kar pustimo vse svoje odgovornosti in odvihrajmo brezglavo in radostno kar nekam v neznano (hm, čeprav ni slaba ideja), pravim le, da lahko znižamo pomembnost stvarem in ljudem, ki nas spravljajo v stres, nervozo, živčnost, in nas preobremenjujejo. S tem, ko znižam pomembnost, ni več stresa, obremenjenosti, težkosti, nejevolje in napetosti. Človek postane lahkotnejši.

Trenirajmo smeh, radost, vznesenost brez razloga. Bodimo otrok ali najstnik (brez obremenitev, skrbi) pol ure na dan.

Lažje nam bo.

Kajti, če sebe in življenje jemljem preresno, in verjemite mi, zelo dobro vem, kaj to pomeni, življenje ne bo več imelo živih barv, bo togo, ozko, suhoparno in opustošeno.

Zapleši po cesti, nasmehni se neznancu, tistega, ki ga gledaš že nekaj časa, povabi na čaj, spoznavaj nove ljudi, počni nove reči, smej se, brez razloga. V redu je.

Življenje je lepo! Juhuhu! Kako dobro je, da smo živi.

 

Damjana Bakarič

 

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
163 shares