Kako s spremembo misli, navad in pričakovanj ter vere do drugačnega telesa in življenja?

Zadnjič me je nekdo vprašal, kako naj s tem sploh začne. Kje naj začne.

Ko sem pisala o tem, da misli spreminjajo telo in življenje; da vse preveč raziskav potrjuje točno to, in da so stvari že precej dobro pojasnjene v nasprotno smer od tiste, kjer so nam v šolah razlagali, da nas določajo geni. Zadnja leta raziskav kažejo povsem nasprotno. Mi lahko spreminjamo svoje gene.

Človek lahko spremeni svoje gene, to pomeni, da lahko ene ‘utiša’, druge pa aktivira z zunanjimi dražljaji, to pomeni z dražljaji iz okolja ter potemtakem tudi z mislimi, vero, molitvami, vizualizacijo, pričakovanji, in sugestibilnostjo. V to, kar verjameš, to bo.  Človek je, povedano preprosto in skrajšano ter še z drugimi besedami, sam sebi placebo.

Kaj se dogaja?

Tole bom precej poenostavila. Če človek ves čas razmišlja, deluje, se vede, obnaša enako in ima vseskozi iste navade, svoje možgane in nevronske povezave utrjuje v vedno enaki smeri. In s tem si ukinja vse druge možnosti, ki pa jih je neskončno. Če smo na primer imeli v preteklosti o nečem slabo izkušnjo, z nadaljevanjem misli o tem, in seveda s spominjanjem tega dogodka, pripovedovanjem o njem, spet krepimo prav takšna (negativna) čustva, kar nas pripelje do razmišljanja, seveda, do takšnega, ki krepi ta čustva. Torej, če nas je ljubljena oseba prevarala, bomo težko zaupali, v prihodnosti bomo najverjetneje imeli težave z vzpostavljanjem intimnih odnosov, če bomo dovolili, da nam preteklost določa sedanjost, s tem pa si bomo ustvarili povsem enako slabo prihodnost. Preprosto krepimo te nevronske povezave, ostalih možnosti pa sploh ne vidimo.

Zato lahko s spremembo misli, navad, prepričanja in vere, aktiviramo druge nevronske povezave, s tem tudi drugačna čustva, ki potem krepijo povsem drugačno razmišljanje in si dobesedno priskrbimo zabavnejšo sedanjost in zagotovimo najboljše možnosti za prihodnost. Dejansko spreminjamo možgane, ustvarjamo druge kemične poti, kar se najprej pozna v čustvih, telesu, delovanju, s tem pa spreminjamo tudi življenje. Ljudje imamo v sebi moč, da zdravimo sami sebe.

Zatorej, ne izgubljaj sebe v negativnih dogodkih preteklosti. Spremeni misli. Najbolje je to početi z vizualizacijo, kjer si predstavljamo izide, ki si jih želimo in te namere še podkrepimo s čustvi. Vsak dan vadimo. Na primer, za začetek dvajset minut. Ko bodo telo zaradi drugačnih misli (predstave), kajti možgani in telo ne ločijo med dejanskim stanjem in med predstavo, oziroma spominom, preplavila boljša, nova čustva, bo to okrepilo razmišljanje in začeli bomo delovati, se vesti drugače. Tako bomo lahko povsem spremenili starega sebe in se zgradili na novo, ker bomo začeli ustvarjati druge nevronske povezave v možganih.

Znanstveniki pravijo, da se da. Jaz sem sama v preteklosti poskusila ta način in sem prišla do rezultatov, kjer so se stvari začele dogajati na snovni ravni. Ob hudem preživetvenem načinu (dolgotrajen stres, kjer telo izloča le še beljakovine bolezni), sem začela z mislimi in vizualizacijo ter afirmacijami umirjati sebe, na koncu sem prišla do tega, da se nisem več obremenjevala, in začele so se mi odpirati povsem nove možnosti, ki jih s starim načinom delovanja ne bi dosegla nikoli. Potem sem to opustila in spet padla v stare vzorce. Kjer je vse za nekaj časa potekalo na star način. Vsakokrat pa, ko sem se potrudila s temi spremembami, se je v snovnem svetu začelo odvijati drugače. V telesu pa tudi.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.si, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
188 shares