Odvrzi vse, kar nisi ti! Škoda je življenja za to!

Da si to, kar nisi, te bo na koncu izčrpalo.

Vem, ker sem se sama trudila na vso moč. Bala sem se biti jaz. Pa ne gre za to, da bi bila hinavska, ne, tega nikdar nisem znala, ker se mi je na obrazu videlo prav vse, kar sem mislila ali čutila, pa vendar. Vse prevečkrat sem ugodila nekomu tretjemu, za to, da bi pripadala. Silila sem se v neke oblike, ki niso bile za mene, le zato, ker se nisem imela za dovolj pomembno, vredno. Silila sem se prilegati nekam, kjer ničesar ni bilo zame.

Ne splača se. Da vztrajamo nekje, kjer nam ni dobro, z nekom, kjer imamo slab, strupen odnos, kjer vsakodnevno trpimo, ne, ni vredno. Po nekem času sem se odločila, da ne zmorem več nositi teh mask, morala sem poiskati sebe, ker sem se nekje na poti izgubila. Kdo sem? Je to res to, kar želim? Se imam dobro? Kaj sploh čutim? Ljubim? Imam rada sebe? Imam rada njo, njega? Koliko je v tej situaciji in s tem človekom res dobrih reči? Ne pravim, da moramo opustiti vse, kar nam povzroča nelagodje, ne, to ni mogoče, ker v življenju je precej nelagodja, ki je pač nujno. Trdim pa, da je povsem zgrešeno in izguba časa, energije ter nenazadnje življenja, če se silimo v situacije, ki nam sploh ne ustrezajo in tam vztrajamo.

Odločimo se za svojo pot, odvrzimo vse, kar nismo, bodimo pristni. Preverjajmo se z zgoraj napisanimi vprašanji. Bodimo sproščeni, radostni brez razloga, dajmo si lepe stvari. Vredni smo, zaslužimo si.

Ne obremenjujemo se s krivdo glede preteklosti – te se ne da spremeniti. Ne obremenjujmo se s prihodnostjo; da, um je tako narejen, zateka se nazaj in naprej, v sedanjosti ne želi biti, a sedanjost je edino, kar imamo.

Odvrzimo vse to. Ostalo nam bo veliko energije. Bodimo pristni, obkrožimo se s takšnimi ljudmi, kjer smo vsi to, kar smo. Kjer se sprejemamo, se učimo, popravljamo, da postajamo vse boljša verzija sebe in kjer si ob napakah ne dajemo potuhe, ker nam je mar za obojestranski napredek in razvoj.

To so ključne stvari, kjer človek zaživi z manj strahovi, stresa, tesnobe, depresivnih stanj … da!

Damjana Bakarič

Tags: carosuel small

Related Posts

by
O meni
Previous Post Next Post
144 shares

Išči po koledarju

november 2018
P T S Č P S N
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930