Odvrzi vse, kar nisi ti. Škoda je življenja za to! Zasij!

Da se trudiš biti nekdo, kdor sploh nisi,te bo na koncu utrudilo in celo popolnoma izčrpalo. In ne le to. zaradi mask boš k sebi pritegnil ‘napačne’ ljudi.

Kako vem? Vse prevečkrat želimo ugoditi nekomu tretjemu za to, da bi pripadali, da bi ugajali, bili zaželeni, ljubljeni. Silimo se v neke oblike, ki niso za nas, le zato, ker ne poznamo svoje lastne vrednosti. Ker si nismo vredni.

Ne splača se. Da vztrajamo nekje, kjer nam ni dobro, z nekom, kjer imamo slab, strupen odnos, kjer vsakodnevno trpimo, ne, ni vredno. Nekje, kjer nas ne cenijo, v službi in z delom, ki ga vsakodnevno morda celo mukoma opravljamo.

Ne pravim, da moramo opustiti vse, kar nam povzroča nelagodje, ne, to ni mogoče, ker v življenju je precej nelagodja, ki je pač nujno. Trdim pa, da je povsem zgrešeno, izguba časa, energije ter nenazadnje življenja, če se silimo v situacije, ki nam sploh ne ustrezajo in tam vztrajamo.

Odločimo se za svojo pot, odvrzimo vse, kar nismo, bodimo pristni. Preverjajmo se z zgoraj napisanimi vprašanji. Bodimo sproščeni, radostni brez razloga, dajmo si lepe stvari. Vredni smo, zaslužimo si.

Ne obremenjujemo se s krivdo glede preteklosti – te se ne da spremeniti. Ne obremenjujmo se s prihodnostjo in skrbmi; da, um je tako narejen, zateka se nazaj in naprej, v sedanjosti ne želi biti, a sedanjost je edino, kar imamo. V njej lahko spreminjamo življenje in sebe.

Odvrzimo vse to. Ostalo nam bo veliko energije. Bodimo pristni, obkrožimo se s takšnimi ljudmi, s katerimi se razvijamo. Kjer se sprejemamo, se učimo, popravljamo, da postajamo vse boljša različica sebe in kjer si ob napakah ne dajemo potuhe, ker nam je mar za obojestranski napredek in razvoj.

To so ključne stvari, kjer človek zaživi z manj strahovi, stresa, tesnobe in depresivnih stanj. Predvsem pa … lahkotneje. Bolj zdravo.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.si, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
391 shares