Odvrzi vse, kar nisi ti. Škoda je življenja za to! Zasij!

Da se trudiš biti nekdo, kdor sploh nisi,te bo na koncu utrudilo in celo popolnoma izčrpalo. In ne le to. zaradi mask boš k sebi pritegnil ‘napačne’ ljudi.

Kako vem? Vse prevečkrat želimo ugoditi nekomu tretjemu za to, da bi pripadali, da bi ugajali, bili zaželeni, ljubljeni. Silimo se v neke oblike, ki niso za nas, le zato, ker ne poznamo svoje lastne vrednosti. Ker si nismo vredni.

Ne splača se. Da vztrajamo nekje, kjer nam ni dobro, z nekom, kjer imamo slab, strupen odnos, kjer vsakodnevno trpimo, ne, ni vredno. Nekje, kjer nas ne cenijo, v službi in z delom, ki ga vsakodnevno morda celo mukoma opravljamo.

Ne pravim, da moramo opustiti vse, kar nam povzroča nelagodje, ne, to ni mogoče, ker v življenju je precej nelagodja, ki je pač nujno. Trdim pa, da je povsem zgrešeno, izguba časa, energije ter nenazadnje življenja, če se silimo v situacije, ki nam sploh ne ustrezajo in tam vztrajamo.

Odločimo se za svojo pot, odvrzimo vse, kar nismo, bodimo pristni. Preverjajmo se z zgoraj napisanimi vprašanji. Bodimo sproščeni, radostni brez razloga, dajmo si lepe stvari. Vredni smo, zaslužimo si.

Ne obremenjujemo se s krivdo glede preteklosti – te se ne da spremeniti. Ne obremenjujmo se s prihodnostjo in skrbmi; da, um je tako narejen, zateka se nazaj in naprej, v sedanjosti ne želi biti, a sedanjost je edino, kar imamo. V njej lahko spreminjamo življenje in sebe.

Odvrzimo vse to. Ostalo nam bo veliko energije. Bodimo pristni, obkrožimo se s takšnimi ljudmi, s katerimi se razvijamo. Kjer se sprejemamo, se učimo, popravljamo, da postajamo vse boljša različica sebe in kjer si ob napakah ne dajemo potuhe, ker nam je mar za obojestranski napredek in razvoj.

To so ključne stvari, kjer človek zaživi z manj strahovi, stresa, tesnobe in depresivnih stanj. Predvsem pa … lahkotneje. Bolj zdravo.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu.  https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
400 shares