Ne dovoli, da drugi utišajo tvoj glas. Vedno verjemi vase. Nauči se stopati – naprej.

Verjemi vase.

Ne glede na kar koli. Danes popolnoma razumem ta najpomembnejši stavek, ki ga moraš resno vzeti, ga ponotranjiti, začutiti in ga živeti. Ni ga hujšega, kot je to, da človek izda samega sebe. O tem pišem v obeh svojih knjigah.

Če človek izgubi sebe, je zapravil svoje življenje. Če se človek vse življenje uklanja vetru mnenj drugih ljudi, obsojanj in prepričanj, bo za vedno ostal izgubljen. Nikoli najden. Pozabljen. Od samega sebe.

Vedno verjemi vase. Bodi svoj najboljši prijatelj, zaveznik. Zaupaj v to, kar si in kar delaš. Pod vso to navlako poišči svoja čustva, ugotovi, ali veš, kaj pomeni ljubiti. Bodi zvest samemu sebi. To je pomembno. Kajti, zgodi se, prav pogosto se dogaja, da ljudje v kasnejšem obdobju svojega življenja ugotovijo, da niso znali ljubiti. Ali pa da nikdar niso prenehali ljubiti nekoga, za katerega so mislili, da ga ne marajo. Osnova je povsod ista. Nismo znali ljubiti sebe. Življenje je polno presenečenj, dobrih in manj dobrih, a nekaj je in vedno bo.

Uspe tisti, ki zaupa sebi. Ki verjame vase, ko nihče drug ne. Ničesar ne bo obžaloval tisti, ki ve, da je venomer hodil po svoji poti, bil s seboj, ko so ga vsi zapustili. Ki je vztrajal, ko so ga potolkli, se mu smejali, ne verjeli vanj, ga poteptali, poniževali, zlorabljali. Ko je hodil, četudi plašno, še naprej, čeprav nikjer v temi ni videl luči. Kajti s tem si jo je ustvaril sam.

Ne dvomi o sebi. Ne skrivaj in ne sramuj se svojih talentov. Delaj, vadi. Vem le to, da je neuspeh to, ko ničesar ne poskusiš, kar te plaši in straši. Vse se začne onkraj strahu in omejitev v naših lastnih glavah. Lahko. In boš. Verjemi vase. Kajti, četudi ne moreš spreminjati stvari in ljudi, imaš pa ključno moč v tem, kako boš gledal na te stvari in ljudi. Moč je v tebi. Ne glej drugih, ne obremenjuj se z njimi, ne tekmuj, to je izguba časa. Usmeri vso energijo v svoje delo za to, kar si želiš. Nujna je strast. Volja. Zanos. Prepričanje. Vera. In osredotočenost. Energija.

Ko verjameš vase, takrat si zares močan. Nihče ti nič ne more, zunanji sovražnik nima moči. Ko se toliko spoštuješ, imaš rad, verjameš v svojo lastno vrednost, da ne bi nikdar škodoval sebi.

Vse prepreke in težave na poti, obrni sebi v prid. Naj te ne sesujejo; naj te okrepijo in dajo zagona za naprej. Enako velja za obsodbe in mnenja, opravljanja, zavist drugih. Nasmej se. Naj govorijo. Vse to vzemi k sebi, to njihovo energijo, in jo spremeni v gorivo za svojo pot, za spremembe na bolje in za tisto, kar si želiš doseči. Ne bodi tako neumen, da boš drugim dovolil, da te odvrnejo do sebe.

Verjemi vase.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.si, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš., če te moje vsebine navdihujejo in ti pomagajo na boljše. Hvala! <3 https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
499 shares