Ne dovoli, da drugi utišajo tvoj glas. Vedno verjemi vase. Nauči se stopati – naprej.

Verjemi vase.

Ne glede na kar koli. Danes popolnoma razumem ta najpomembnejši stavek, ki ga moraš resno vzeti, ga ponotranjiti, začutiti in ga živeti. Ni ga hujšega, kot je to, da človek izda samega sebe. O tem pišem v obeh svojih knjigah.

Če človek izgubi sebe, je zapravil svoje življenje. Če se človek vse življenje uklanja vetru mnenj drugih ljudi, obsojanj in prepričanj, bo za vedno ostal izgubljen. Nikoli najden. Pozabljen. Od samega sebe.

Vedno verjemi vase. Bodi svoj najboljši prijatelj, zaveznik. Zaupaj v to, kar si in kar delaš. Pod vso to navlako poišči svoja čustva, ugotovi, ali veš, kaj pomeni ljubiti. Bodi zvest samemu sebi. To je pomembno. Kajti, zgodi se, prav pogosto se dogaja, da ljudje v kasnejšem obdobju svojega življenja ugotovijo, da niso znali ljubiti. Ali pa da nikdar niso prenehali ljubiti nekoga, za katerega so mislili, da ga ne marajo. Osnova je povsod ista. Nismo znali ljubiti sebe. Življenje je polno presenečenj, dobrih in manj dobrih, a nekaj je in vedno bo.

Uspe tisti, ki zaupa sebi. Ki verjame vase, ko nihče drug ne. Ničesar ne bo obžaloval tisti, ki ve, da je venomer hodil po svoji poti, bil s seboj, ko so ga vsi zapustili. Ki je vztrajal, ko so ga potolkli, se mu smejali, ne verjeli vanj, ga poteptali, poniževali, zlorabljali. Ko je hodil, četudi plašno, še naprej, čeprav nikjer v temi ni videl luči. Kajti s tem si jo je ustvaril sam.

Ne dvomi o sebi. Ne skrivaj in ne sramuj se svojih talentov. Delaj, vadi. Vem le to, da je neuspeh to, ko ničesar ne poskusiš, kar te plaši in straši. Vse se začne onkraj strahu in omejitev v naših lastnih glavah. Lahko. In boš. Verjemi vase. Kajti, četudi ne moreš spreminjati stvari in ljudi, imaš pa ključno moč v tem, kako boš gledal na te stvari in ljudi. Moč je v tebi. Ne glej drugih, ne obremenjuj se z njimi, ne tekmuj, to je izguba časa. Usmeri vso energijo v svoje delo za to, kar si želiš. Nujna je strast. Volja. Zanos. Prepričanje. Vera. In osredotočenost. Energija.

Ko verjameš vase, takrat si zares močan. Nihče ti nič ne more, zunanji sovražnik nima moči. Ko se toliko spoštuješ, imaš rad, verjameš v svojo lastno vrednost, da ne bi nikdar škodoval sebi.

Vse prepreke in težave na poti, obrni sebi v prid. Naj te ne sesujejo; naj te okrepijo in dajo zagona za naprej. Enako velja za obsodbe in mnenja, opravljanja, zavist drugih. Nasmej se. Naj govorijo. Vse to vzemi k sebi, to njihovo energijo, in jo spremeni v gorivo za svojo pot, za spremembe na bolje in za tisto, kar si želiš doseči. Ne bodi tako slab do sebe, da boš drugim dovolil, da te odvrnejo do sebe.

Verjemi vase.

Damjana Bakarič

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
1634 shares