Naredi, ne razmišljaj preveč

Stojim. Se prestopam. Potem ležim in razmišljam. Hodim. Razmišljam. Sedim in si pišem. Še vedno razmišljam.

O tem, ali bi ali ne bi. Ali si upam. Rada bi to, pa ne vem, ali je pametno. Ne vem, skrbi me, kaj bodo rekli drugi. Kaj si bodo mislili? Kaj pa, če popolnoma ‘zafuram’? Kaj, če mi ne uspe?

Tako nekako se nam podijo po glavi misli, življenje pa teče mimo. Naše je, edino, ki ga imamo, in mi se ukvarjamo s tem, ‘kaj pa če mi ne uspe’? In še huje, mi razmišljamo o tem, kaj si bodo mislili ali rekli drugi?? O, moj bog. Tudi sama sem to počela ves čas, še sedaj se kdaj ujamem v to. To je moje življenje, moj čas, in tvoje, vajino, njegovo, njeno, njihovo.

Zato naredi to, kar si želiš. Pa kaj, če ti ne uspe? Še nekaj, osebno menim, da četudi ti ne uspe, kar si si zadal na začetku, ti uspe to, da si se premaknil, in na tej poti se V E D N O odprejo nove možnosti, veliko širše od prejšnje bojazljive in utečene poti. Vem, ker vidim.

Življenje je zato, da poskušamo, da se poigramo kdaj, pa ne z ljudmi in njihovimi čustvi, temveč s svojimi strahovi. Malo jih preskusimo, skočimo v mrzlo vodo. Presenečeni bomo, ko bomo ugotovili: a) da je mrzla voda ne samo osvežujoča temveč tudi osvobajajoča, b) da znamo plavati morda veliko bolje, kot smo mislili in c) da nam voda ponuja veliko več poti, kot pa smo si mislili.

Naredi. Naredi to danes. Zapleši po tem plesišču, ki se mu reče življenje. Plesišče je tvoje. Pojdi Na boljše.

 

Več o mojih vsebinah v videih na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

 

Related Posts

by
O meni
Previous Post Next Post
296 shares

Išči po koledarju

november 2018
P T S Č P S N
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930