Kdor se osredotoča na pozitivne stvari in se trudi za pozitivnejši, vedrejši in prožnejši pogled na svet, je uspešnejši

Pozitivno razmišljanje.

Na kaj pomislite, ko zaslišite: “Razmišljaj pozitivno.” Nemalokrat se nam sprva zazdi, da nas nekdo želi premeteno preusmeriti stran od stvari, ki nas motijo, ki nam povzročajo jezo, žalost, trpljenje. Stran od težav, ki jih moramo rešiti. S tem, da bi poudarila, da tudi to, koliko bomo trpeli, nadziramo sami. Vendar o tem kdaj drugič. Je pa o trpljenju kar razdelamo v moji drugi knjigi Na boljše.

Torej, neprenehoma poslušamo glej pozitivno, osredotoči se na pozitivno, bodi pozitiven, in zdi se, kot da moramo s tem zabrisati, potlačiti vse, kar boli, kar moti, kar nam povzroča težave. In to je nevarno – ne moremo se prenarejati, da nečesa ni, če to obstaja. No, lahko se prenarejamo, a na dolgi rok nam bo to prineslo le neskončno jezo in žalost, izbruhe, ki se bodo zgodili ob povsem nepričakovanih in neprimernih priložnostih.

Uspešen človek je tisti, ki ob vseh težavah, izzivih, konfliktih, teži življenja, ki pritiska nanj, zavzame ne rušilni, usodni pogled na vse, kar se mu dogaja, temveč zavzame prožen pogled, svetel in pozitiven pogled, ker se osredotoča na to, da se bo vse izšlo po najboljših možnostih. Ki v slabem (pa še to, da je nekaj slabo, nemalokrat določamo sami) vidi potencial za dobro. Ki zna v težavah najti nekaj koristnega, in jih vzame kot izjemno lekcijo za napredek in učenje. To pomeni biti pozitiven. Nikakor pa biti pozitiven ni, da se delaš in lažeš sebi ter vsem drugim, kako je vse vsak dan samo lepo in super, ker tako pač ni.

Torej; bodimo pozitivni, iz težav skušajmo izcimiti nekaj dobrega, nekaj, kar nas bo pognalo naprej, osredotočajmo se na najboljše izide in ne na najslabše, ne pozabimo, da naš pogled, ki je lahko tog ali prožen, dela prav takšne izide v življenju. Dokazano je, da naše misli ustvarjajo resničnost, izboljšujejo ali slabšajo naše življenje in telo, gene. Zatorej naj bodo naše misli vzpodbudne, svetle, navdihujoče, dobre, pozitivne. To, kar misliš, to si.

Res še nisem videla uspešnega človeka, ki se pritožuje, je v vlogi žrtve in vse vidi negativno. Pozitivno razmišljanje in pozitiven način gledanja na svet, sta osnova za kakršen koli uspeh. Vse, kar potrebuješ, je odločitev.

Razmisli, kakšne misli in prepričanja te vodijo. Začni danes.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
434 shares