Kdor se osredotoča na pozitivne stvari in se trudi za pozitivnejši, vedrejši in prožnejši pogled na svet, je uspešnejši

Pozitivno razmišljanje.

Na kaj pomislite, ko zaslišite: “Razmišljaj pozitivno.” Nemalokrat se nam sprva zazdi, da nas nekdo želi premeteno preusmeriti stran od stvari, ki nas motijo, ki nam povzročajo jezo, žalost, trpljenje. Stran od težav, ki jih moramo rešiti. S tem, da bi poudarila, da tudi to, koliko bomo trpeli, nadziramo sami. Vendar o tem kdaj drugič. Je pa o trpljenju kar razdelamo v moji drugi knjigi Na boljše.

Torej, neprenehoma poslušamo glej pozitivno, osredotoči se na pozitivno, bodi pozitiven, in zdi se, kot da moramo s tem zabrisati, potlačiti vse, kar boli, kar moti, kar nam povzroča težave. In to je nevarno – ne moremo se prenarejati, da nečesa ni, če to obstaja. No, lahko se prenarejamo, a na dolgi rok nam bo to prineslo le neskončno jezo in žalost, izbruhe, ki se bodo zgodili ob povsem nepričakovanih in neprimernih priložnostih.

Uspešen človek je tisti, ki ob vseh težavah, izzivih, konfliktih, teži življenja, ki pritiska nanj, zavzame ne rušilni, usodni pogled na vse, kar se mu dogaja, temveč zavzame prožen pogled, svetel in pozitiven pogled, ker se osredotoča na to, da se bo vse izšlo po najboljših možnostih. Ki v slabem (pa še to, da je nekaj slabo, nemalokrat določamo sami) vidi potencial za dobro. Ki zna v težavah najti nekaj koristnega, in jih vzame kot izjemno lekcijo za napredek in učenje. To pomeni biti pozitiven. Nikakor pa biti pozitiven ni, da se delaš in lažeš sebi ter vsem drugim, kako je vse vsak dan samo lepo in super, ker tako pač ni.

Torej; bodimo pozitivni, iz težav skušajmo izcimiti nekaj dobrega, nekaj, kar nas bo pognalo naprej, osredotočajmo se na najboljše izide in ne na najslabše, ne pozabimo, da naš pogled, ki je lahko tog ali prožen, dela prav takšne izide v življenju. Dokazano je, da naše misli ustvarjajo resničnost, izboljšujejo ali slabšajo naše življenje in telo, gene. Zatorej naj bodo naše misli vzpodbudne, svetle, navdihujoče, dobre, pozitivne. To, kar misliš, to si.

Res še nisem videla uspešnega človeka, ki se pritožuje, je v vlogi žrtve in vse vidi negativno. Pozitivno razmišljanje in pozitiven način gledanja na svet, sta osnova za kakršen koli uspeh. Vse, kar potrebuješ, je odločitev.

Razmisli, kakšne misli in prepričanja te vodijo. Začni danes.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
387 shares