Kdor se osredotoča na pozitivne stvari in se trudi za pozitivnejši, vedrejši in prožnejši pogled na svet, je uspešnejši

Pozitivno razmišljanje.

Na kaj pomislite, ko zaslišite: “Razmišljaj pozitivno.” Nemalokrat se nam sprva zazdi, da nas nekdo želi premeteno preusmeriti stran od stvari, ki nas motijo, ki nam povzročajo jezo, žalost, trpljenje. Stran od težav, ki jih moramo rešiti. S tem, da bi poudarila, da tudi to, koliko bomo trpeli, nadziramo sami. Vendar o tem kdaj drugič. Je pa o trpljenju kar razdelamo v moji drugi knjigi Na boljše.

Torej, neprenehoma poslušamo glej pozitivno, osredotoči se na pozitivno, bodi pozitiven, in zdi se, kot da moramo s tem zabrisati, potlačiti vse, kar boli, kar moti, kar nam povzroča težave. In to je nevarno – ne moremo se prenarejati, da nečesa ni, če to obstaja. No, lahko se prenarejamo, a na dolgi rok nam bo to prineslo le neskončno jezo in žalost, izbruhe, ki se bodo zgodili ob povsem nepričakovanih in neprimernih priložnostih.

Uspešen človek je tisti, ki ob vseh težavah, izzivih, konfliktih, teži življenja, ki pritiska nanj, zavzame ne rušilni, usodni pogled na vse, kar se mu dogaja, temveč zavzame prožen pogled, svetel in pozitiven pogled, ker se osredotoča na to, da se bo vse izšlo po najboljših možnostih. Ki v slabem (pa še to, da je nekaj slabo, nemalokrat določamo sami) vidi potencial za dobro. Ki zna v težavah najti nekaj koristnega, in jih vzame kot izjemno lekcijo za napredek in učenje. To pomeni biti pozitiven. Nikakor pa biti pozitiven ni, da se delaš in lažeš sebi ter vsem drugim, kako je vse vsak dan samo lepo in super, ker tako pač ni.

Torej; bodimo pozitivni, iz težav skušajmo izcimiti nekaj dobrega, nekaj, kar nas bo pognalo naprej, osredotočajmo se na najboljše izide in ne na najslabše, ne pozabimo, da naš pogled, ki je lahko tog ali prožen, dela prav takšne izide v življenju. Dokazano je, da naše misli ustvarjajo resničnost, izboljšujejo ali slabšajo naše življenje in telo, gene. Zatorej naj bodo naše misli vzpodbudne, svetle, navdihujoče, dobre, pozitivne. To, kar misliš, to si.

Res še nisem videla uspešnega človeka, ki se pritožuje, je v vlogi žrtve in vse vidi negativno. Pozitivno razmišljanje in pozitiven način gledanja na svet, sta osnova za kakršen koli uspeh. Vse, kar potrebuješ, je odločitev.

Razmisli, kakšne misli in prepričanja te vodijo. Začni danes.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
434 shares