Kako vem, da napredujem

Bivati in živeti tako, da smo zavestni in da izboljšujemo sami sebe, je v resnici preseganje samega sebe.

Takih ljudi je vedno več. Počasi spoznavamo, da življenje, ki nam je na voljo v modernih zahodnih družbah, že dolgo ni več človeku prijazno. Zato je na tem svetu zmeraj več ljudi, ki so se obrnili k sebi, naravi, k svojemu bistvu. K sočloveku in pristnim odnosom.

Ti ljudje čutijo, so empatični. Tam, kjer ne vidijo smisla, ne izgubljajo časa in energije. Ne z ljudmi, ne na delovnih mestih. Ljudje z visoko zavestjo želijo v tem času na Zemlji početi nekaj, kar ima smisel, za seboj si želijo pustiti nekaj dobrega. Zavedajo se, da s seboj ne bodo odnesli ne avta, ne hiše, ne svojega pametnega telefona, zato svoje življenje ne posvečajo napravam temveč sebi in drugim.

Če to čutiš sam, napreduješ. Si eden tistih, ki se zaveda. Takšni ljudje ne opravljajo drugih ljudi, raje se pogovarjajo o novih idejah, ne obsojajo, raje razumejo. Hitro začutijo negativne ljudi, ki jih ne želijo imeti v življenju. Njihovo telo jih opozarja na ljudi, ki so nepristni, lažnivi ali licemerski, ki se prenarejajo, ki nosijo maske. Z njimi prav tako ne zmorejo komunicirati, ker jih ta zid mask tako močno moti, sami pa so povsem odkriti in avtentični.

Takšni ljudje se ne počutijo dobro kot del množice in raje so sami, kakor da bi životarili v slabem partnerstvu s človekom, ki ni za njih. Samote se ne bojijo, potrebujejo jo, in jo znajo izkoristiti. Ker so takšni kot so, nimajo veliko prijateljev, so pa zato ti redki prijatelji pravi. Če vse to čutiš, napreduješ.

Imajo radi naravo, so hvaležni, zavedajo se, kako so lahko zadovoljni, da imajo vse, kar imajo. Cenijo sebe in druge, skrbijo za svoje mentalno, čustveno in telesno zdravje.

Če se prepoznaš v teh stvareh, pomeni, da napreduješ, četudi na prvi pogled moda ni videti tako.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

ZOOM skupine/delavnice/debate kmalu. Vsak četrtek ob 18:00 do 19:20. Prijave na mejl: info@berem.si, po plačilu dobite povezavo in geslo. Zakaj? Ker z mano ne izgubljate časa.

Moj profil in delo ter ugodnosti zdaj tudi na Patreonu, kjer me lahko podpreš. https://www.patreon.com/DamjanaBakaric

Tags: carosuel small

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
272 shares