Za boljše jutro in dan, in to vsak dan!

Določene stvari imamo vedno v rokah mi. Namreč, to, na kar se osredotočaš, tako je in bo. To, na kar se osredotočaš, raste.

Seveda se nemalokrat zbudimo slabe volje, zagrenjeni, utrujeni, izčrpani. Če ste tole zadnje, potem se je potrebno najprej dobro naspati, izklopiti vse in sebi vzeti počitek, ki ga telo in um ter psiha nujno potrebujejo. Spanje je prva stvar, ki si jo moramo zagotoviti, da funkcioniramo dobro.

Potem vam ponujam še naslednje super ideje, da v hipu izboljšate svojo voljo zjutraj.

 1. Srce mi bije, diham. Zbudil sem se, torej sem živ. To, da mi bije srce tudi danes, ni samoumevno.

 2. Imam streho nad glavo in hrano v hladilniku. Juhej! Marsikdo tega nima.

 3. Vidim! O, moj bog. Lahko vidim, kako se prebuja sonce.

 4. Lahko sam vstanem iz postelje in grem na stranišče, pod tuš, kamor koli. Ne potrebujem nikogar, da skrbi za mene in premikanje mojega telesa. Vau! Pa to je noro. Marsikdo tega ne zmore sam. Tako lahko sedaj odtečem pet krogov in odidem v hrib ali na kolo – sam.

 5. Pomislimo na to, kaj vse nas osrečuje. Na vse dobre stvari, ki smo jih doživeli in na dosežke, ki smo jih dosegli. Na trenutke, ko smo bili srečni. O, ja, pa mi smo super!

 6. Pomislimo na to, kaj vse nas osrečuje, in nekaj od tega dodajmo v današnji dan.

 7. Pomislimo na to, kako hvaležni smo lahko za ljudi, ki jih imamo ob sebi. Tudi za živali.

 8. Poglejmo se v ogledalo, in si recimo, hej! Bravo! Uspelo ti je do danes, dajmo narediti še iz današnjega dne nekaj dobrega. Samo en je, današnji dan.

 9. Dihajmo. Vse delajmo p o č a s i.

 10. Poslušajmo glasbo, ki nas ‘dvigne’.

 11. Predlagam, da takoj zjutraj storite nekaj, kar vas osrečuje. Na primer, mene osreči telovadba, pilates ali tibetanske vaje. Vendar menjujte, ne delat vsak dan isto, ker rutina ubija. Možgane je treba vihariti.

 12. Zahvalimo se za vse stvari, ki jih imamo, ki se nam zdijo samoumevne (še včeraj nam je bilo samoumevno posedanje v lokalih, obiskovanje koncertov in predstav ter plesanje v klubih). Vadimo to vsak dan. Hvaležnost. Kmalu boste spoznali, kako hudičevo bogati ste.

Zagotavljam vam, da se boste ob teh idejah, ko jih boste izvedli, počutili tisočkrat boljše.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
757 shares