Za boljše jutro in dan, in to vsak dan!

Določene stvari imamo vedno v rokah sami. Namreč, to, na kar se osredotočaš, tako je in bo.

Seveda se nemalokrat zbudimo slabe volje, zagrenjeni, utrujeni, izčrpani. Če ste tole zadnje, potem se je potrebno najprej dobro naspati, izklopiti vse in sebi vzeti počitek, ki ga telo in um ter psiha nujno potrebujejo. Spanje je prva stvar, ki si jo moramo zagotoviti, da funkcioniramo dobro.

Potem vam ponujam še naslednje super ideje, da v hipu izboljšate svojo voljo zjutraj.

 1. Srce mi bije, diham. Zbudil sem se, torej sem živ. To, da mi bije srce tudi danes, ni samoumevno.

 2. Imam streho nad glavo in hrano v hladilniku. Juhej! Marsikdo tega nima.

 3. Vidim! O, moj bog. Lahko vidim, kako se prebuja sonce.

 4. Lahko sam vstanem iz postelje in grem na stranišče, pod tuš, kamor koli. Ne potrebujem nikogar, da skrbi za mene in premikanje mojega telesa. Vau! Pa to je noro. Marsikdo tega ne zmore sam. Tako lahko sedaj odtečem pet krogov in odidem v hrib ali na kolo – sam.

 5. Pomislimo na to, kaj vse nas osrečuje. Na vse dobre stvari, ki smo jih doživeli in na dosežke, ki smo jih dosegli. Na trenutke, ko smo bili srečni. O, ja, pa mi smo super!

 6. Pomislimo na to, kaj vse nas osrečuje, in nekaj od tega dodajmo v današnji dan.

 7. Pomislimo na to, kako hvaležni smo lahko za ljudi, ki jih imamo ob sebi. Tudi za živali.

 8. Poglejmo se v ogledalo, in si recimo, hej! Bravo! Uspelo ti je do danes, dajmo narediti še iz današnjega dne nekaj dobrega. Samo en je, današnji dan.

 9. Dihajmo. Vse delajmo p o č a s i.

 10. Poslušajmo glasbo, ki nas ‘dvigne’.

 11. Predlagam, da storite takoj zjutraj nekaj, kar vas osrečuje, na primer, mene osreči telovadba, pilates ali tibetanske vaje.

 12. Zahvalimo se za vse stvari, ki jih imamo, in ki se nam zdijo samoumevne. Vadimo to vsak dan. Hvaležnost. Kmalu boste spoznali, kako hudičevo bogati ste.

Zagotavljam vam, da se boste ob teh idejah, ko jih boste izvedli, počutili tisočkrat boljše.

Več o mojih vsebinah v videih na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše, predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
674 shares