Reci življenju da, Phil Bosmans

Ti si tisti, ki se odloča. Vsak dan znova.

Phil Bosmans je bil belgijski duhovnik ter avtor številnih dobrih spisov. Njegove ideje so še zmeraj navdihujoče.

V tej knjigi se zaveda, da je življenje trpko, da smo ljudje nesrečni, ker je svet preplavila velika žalost. Živimo v veliki puščavi; to pa je pokrajina, kjer nič več ne raste, je dežela brez radosti in prijetnega počutja, kjer ljudje nimamo več posluha za drug drugega. Danes je preveč ljudi, ki imajo vse, a jih nič več ne veseli, v ničemer ne znajo videti lepega. Veliko jih trpi, ker med seboj ne znajo živeti v miru.

Vendar Bosmans verjame v to, da smo ljudje v resnici dobri. Zato v nas polaga upe, ki jih zapiše v knjigi. Meni, da ljudje zmoremo veliko, ker smo v tej veliki puščavi lahko majhne oaze, kjer vse začenja znova rasti in cveteti. Krizi moramo odvzeti dramatičnost. V tej puščavi moramo začeti saditi rože.

V današnji dobi energetske krize moramo odkriti novo energijo, mogočno, vendar že popolnoma pozabljeno: ljubezen.

Ljubezen je moč. Čudežna življenjska moč. Bosmans vidi upanje v tem novem svetu, ki ga sestavljajo ljudje ljubezni. Prihaja luč in z njo zaupanje.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
76 shares