Pravico imaš reči NE, Walter Riso

Morda veste, kaj pomeni biti asertiven?

Riso, ki je napisal že izjemno dobro knjigo z naslovom Zdrave misli, zdravo življenje, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga, tokrat spet zadene v polno. V knjigi dodobra in razumljivo razdela, kakšno je zdravo asertivno vedenje, ki ni ne podredljivo, ne nasilno, kdaj  ga uporabiti in kdaj ne, ter kako biti asertiven, ne da bi prizadeli drugega.

»Asertiven človek je samozavesten, odločen, nepopustljiv in hkrati sočuten, spoštljiv, razumevajoč in pošten. Mar mu je zase in mar mu je tudi za druge. Zaveda se lastne vrednosti, svojih vrlin, brani svoje dostojanstvo in ne škoduje dostojanstvu drugih. Prepoznava svoja čustva in občutke ter čustva drugih ter jasno in neposredno dvosmerno komunicira ter si prizadeva za vzpostavljanje trdnih, pristnih, iskrenih medosebnih odnosov, kjer ob vzajemnem spoštovanju in zaupanju vsi rastemo, vsi pridobivamo.«

Asertivnost je nujna, da lahko človek živi zadovoljno življenje brez dram in frustracij ter nepotrebnih notranjih bojev.

Odlična knjiga. Walter Riso je zanimiv, jasen ter izredno moder.

Več o mojih video vsebinah na mojem Youtube kanalu. Če ne preneseš odkritosti, raje ne glej. https://www.youtube.com/user/MsDamjana

Avtorica kolumne: Damjana Bakarič,  avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi in Na boljše ter 11 zgodb z naslovom Razmerja. Predavateljica o stresu, izgorelosti, anksioznih motnjah, odnosu do sebe in do drugih ter sveta. Zagovornica počasnega življenja. Moč je v tebi. Da se, vse lahko spremenimo s tem, ko z mislimi in navadami, dejanji ter prepričanji vzpodbudimo drugačne možganske povezave.

Moja zadnja knjiga Pogumna srca tukaj: https://www.berem.si/pogumna-srca/

Individualni pogovori, prijava: info@berem.si

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
21 shares