Placebo ste vi, Joe Dispenza

V kar verjameš, to bo. Vaš um je pomemben.

Dispenza je nase opozoril kot eden od znanstvenikov v nagrajenem filmu What the Bleep Do We Know!?

Od objave filma leta 2004 poglablja in širi svoje delo v več smeri – vse odsevajo njegovo navdušenje nad spoznanjem, kako lahko ljudje uporabijo najnovejše izsledke s področij nevroznanosti in kvantne fizike – ne le za zdravljenje bolezni, temveč tudi za srečnejše in bolj izpolnjeno življenje.

Prepričan je, da je lahko vsakdo od nas veličasten in ima brezmejne sposobnosti.

Seveda pa je osnova njegovega trdnega prepričanja nesreča, ki se mu je pripetila na triatlonu v Kaliforniji, ko je bil star triindvajset let. S pomočjo misli in vizualizacije ter trdega garanja je zavrnil nujno operacijo in svoje telo pozdravil sam. Sam pravi, da ni imel druge. Garal je, težko je bilo, a je hitro okreval. In nihče tega ni mogel verjeti. Kajti, rečeno je bilo, da po vsej verjetnosti ne bo več shodil. Od takrat je zavezan temu raziskovanju. In sama verjamem tistim, ki imajo izkušnje.

»Prepričan sem, da v vsakem od nas obstaja inteligenca, nevidna zavest, ki omogoča življenje. Ustvari sto bilijonov  celic (začenši samo z dvema), omogoči, da naše srce utripne več kot tisočkrat vsak dan, in omogoča več sto tisoč kemičnih reakcij v sleherni celici, in to vsako sekundo – naštel sem samo nekaj osupljivih zmožnosti te inteligence.«

V tej knjigi Dispenza od spredaj, zadaj, s strani, od zgoraj ter spodaj temeljito razdela placebo.

In branje je – osupljivo. Priporočam.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
120 shares