Na boljše, Damjana Bakarič

Hej, človek! Zbudi se!

Rada bi te gledala v oči. Se zlila s teboj. In rada bi, da se ti zliješ v meni. Če me ni, ko sem s teboj, in če te ni, ko si z menoj, v čem je potem smisel?

Bojevniki so vedno tisti, ki se vsakokrat, ko padejo, tudi poberejo.

V tej knjigi pišem o stvareh, o katerih veliko razmišljamo. Če pa že ne razmišljamo, pa vse to nekje čutimo. Nekateri še ne želijo čutiti. Ali morda ne znajo. Pišem o stvareh, ki se nanašajo na človeka, ki si ne želi biti robot. Ki ima dušo, srce, in ki se zaveda, da je nekje izgubil samega sebe. Ker mu to ni všeč in si želi nazaj k sebi, v razmislek ponujam nekaj svojih razmišljanj o človekovi duši. Kako spet najti pot k sebi in kako najti –  sebe?

Stanje resničnosti – kaj je resnica? Odkrivanje resničnega zaklada – sebe. Prepričanja omejujejo. Samozavest. Kaj pomeni ljubiti sebe. Samota in osamljenost sta različni gospe. Intuicija in Um. Strahovi. Maščevanje. Krivda. Bolečina. Trpljenje. Prevara. Ranljivost. Ego. Življenje je igra.

“Morda naju nikoli nisem imela. Morda nikoli nisva imela drug drugega. Ne vem. Vem le, da moraš včasih popolnoma odrezati, oditi, se stisniti v svoj objem in si odpočiti … Boš torej izpustila, se stisnila k sebi in videla kaj ostane? Bom, ker hočem graditi. Mirno in počasi. V ravnovesju s seboj, vendar skupaj z drugimi. Ljubezen. Ljubezen. Ljubezen. Od nekdaj sem iskala le tebe. In našla sem te v sebi.”

Vse mine, vse gre. Edino, kar ostane, je ljubezen v našem srcu.

Damjana Bakarič

 

 

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
15 shares