Na boljše, Damjana Bakarič

Hej, človek! Zbudi se!

Rada bi te gledala v oči. Se zlila s teboj. In rada bi, da se ti zliješ v meni. Če me ni, ko sem s teboj, in če te ni, ko si z menoj, v čem je potem smisel?

Bojevniki so vedno tisti, ki se vsakokrat, ko padejo, tudi poberejo.

V tej knjigi pišem o stvareh, o katerih veliko razmišljamo. Če pa že ne razmišljamo, pa vse to nekje čutimo. Nekateri še ne želijo čutiti. Ali morda ne znajo. Pišem o stvareh, ki se nanašajo na človeka, ki si ne želi biti robot. Ki ima dušo, srce, in ki se zaveda, da je nekje izgubil samega sebe. Ker mu to ni všeč in si želi nazaj k sebi, v razmislek ponujam nekaj svojih razmišljanj o človekovi duši. Kako spet najti pot k sebi in kako najti –  sebe?

Stanje resničnosti – kaj je resnica? Odkrivanje resničnega zaklada – sebe. Prepričanja omejujejo. Samozavest. Kaj pomeni ljubiti sebe. Samota in osamljenost sta različni gospe. Intuicija in Um. Strahovi. Maščevanje. Krivda. Bolečina. Trpljenje. Prevara. Ranljivost. Ego. Življenje je igra.

“Morda naju nikoli nisem imela. Morda nikoli nisva imela drug drugega. Ne vem. Vem le, da moraš včasih popolnoma odrezati, oditi, se stisniti v svoj objem in si odpočiti … Boš torej izpustila, se stisnila k sebi in videla kaj ostane? Bom, ker hočem graditi. Mirno in počasi. V ravnovesju s seboj, vendar skupaj z drugimi. Ljubezen. Ljubezen. Ljubezen. Od nekdaj sem iskala le tebe. In našla sem te v sebi.”

Vse mine, vse gre. Edino, kar ostane, je ljubezen v našem srcu.

Damjana Bakarič

 

 

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
15 shares