Moč miselnosti, dr. Carol S. Dweck

Kako uresničiti svoje zmožnosti?

Vem, da se da, ker sama zamenjala smer. Vem, da je boljša pot ta, kjer slediš sebi, in ne svojemu strahu pred tem, kaj si bodo mislili drugi, strahu pred neuspehom, osmešenjem, sramoto. Vem, da se stvari začnejo dogajati, ko spremeniš škodljive sisteme, ki jih tvorijo naše misli, in ki se preoblikujejo v prepričanja in stališča ter vzorce delovanja. Je težko, res je. In potegnilo nas bo nazaj, precejkrat. Pa vendar z vztrajanjem in vajo se daleč pride. Uf, vztrajanje dela čudeže!

Dr. Dweckova ni odkrila ničesar novega, kajti že dolgo vemo, čeprav še ne verjamemo povsem, da imajo naše misli moč, da preoblikujejo naše gene. O tem več govori in piše  dr. Bruce Lipton, a vse to, o čemer nam pričajo te knjige, so le dodatni dokazi, da to res deluje tako. Kar misliš, to boš.

Avtorica tako uporablja izraza toga in prožna miselnost. Njena hipoteza se glasi, da ne glede na vse naše sposobnosti in naravne nadarjenosti, je ‘uspeh’ odvisen od tega, s katero miselnostjo razmišljamo. S togo ali prožno.

V tej knjigi izvemo, da lahko preprosta predstava o možganih ustvari ljubezen do učenja in neomajno vztrajnost (te nam krepko primanjkuje, predvsem zaradi načina družbe, kjer morajo vse želje biti zadovoljene tukaj in zdaj!), ki sta osnovi precejšnjih dosežkov na vseh življenjskih področjih.

 

Damjana Bakarič

 

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
22 shares