Mladi volkovi, Colin Barrett

Sedem kratkih zgodb je umeščenih v izmišljeno mesto, a zato niso nič manj resnične.

V zaradi gospodarske krize propadajočem mestu se mladim ljudem ne obeta dobra prihodnost. Zato se njihovo življenje odvija v irskih lokalih in pubih, kjer se zapletajo v medsebojna obračunavanja in popivanja. Precej osamljeni in v brezizhodni situaciji se trudijo, da bi ubežali usodi, ali pa jo vsaj spremenili. Resničnost pa je nepopustljiva. Rada se jim posmehuje.

“Prihajal je iz Guernseyja. Tam je po koncu šole zabredel v nekakšne zelo resne težave (vandalizem, drobne kraje, prepleskal je kravo) in njegova mama – Dympnova teta, debela diabetičarka, ki je ne tako davno izgubila prste na eni od nog – ga je poslala sem, samo čez poletje, je sprva rekla. To je bilo pred letom dni. Brandon je bil krotek fant, strastno se je zanimal le za težki metal. Po zraku so okoli njega lebdeli prameni belih las. Arm je z zadnjega sedeža dvignil plazmo in si jo zadegal na ramo.”

Nasilje, ironija, propad in brezizhodnost klestijo živost in meso mladih ljudi. Trpkosti je preveč. Vendar nam mladi pisatelj, čigar prvenec se razprostira pred bralcem, na srečo ponudi tudi irski humor, ki ublaži tudi našo tesnobo, ki jo sami prav dobro poznamo v svojem življenju in širšem okolju, v katerem delamo in živimo.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
0 shares