Ljubezenski roman, Ivana Sajko

Ženska, moški, otrok, tukaj in zdaj.

Ona je igralka, on je pisatelj. Seveda sta prekarca. V romanu se čuti vse večja razdalja, ki nam jo je prinesla tranzicija, ko smo v Sloveniji še verjeli, da bomo druga Švica. Razkorak med oceanom revnih in peščico bogatih. Bralec spremlja zgodbo, ki je del njega, kajti sam to dobro pozna. Ljubezen, družina, med viharji, ki so predvsem preživetvene narave, odnosi, ki so subtilni, a morajo prenesti veter in razburkano morje ne glede na vse.

” … Ljubezen ubije takoj, ko dobri priložnost. In vse to zaradi njega, on jo je ožarčil s svojo negativno energijo, on ji je napolnil glavo s statistikami, malodušnimi napovedmi in paranoičnimi scenariji, on ji je med drugim tudi razložil skrivni pakt med Jezusom in svetovno ureditvijo, v kateri ni več prostora za velike vloge, on je bil ta, ki je malo prej, iz trmoglave potrebe, da ima za vsako ceno prav, brez jakne odšel na zaledenelo parkirišče, da bi z golimi rokavi spravil smeti nazaj v smetnjake. Samo, da bi ji dokazal, da je vedno lahko še slabše.”

Je to sploh mogoče? Ali je vse to naša idealizirana predstava? Kako naj midva ohraniva sebe, se negujeva, hkrati pa se boriva, da preživiva sebe in otroka? Ima takšna ljubezen, ki je neprenehoma v različnih stiskah, sploh možnost?

Damjana Bakarič

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
14 shares